Beyler ilk olarak merhaba diyorum geceniz guzel olsun. Burada sırasıyla Turkiye'nin ekonomik olarak ne yapmasını istediğimi yazacağım genellikle maddeler halinde kural tarzında yazacağım sizlerinde bu konu hakkında ki duşuncelerini merak ediyorum.

İlk olarak ekonomi ve maliye bakanlığı cumhurbaşkanlığı ile anlaşmaya gitmeli ve vergisini gec odeyen her şirket, firma, dukkan ve fabrika gibi kurum ya da kuruluşlara 1-2 saat ek sure ile ihtar cekip odeme işlemi olmaz ise 1-2 saatin sonunda ucret iki katına cıkarılmalı ve ek olarak 30 dk daha zaman verilmeli eğer bu durumda da odeyemez olursa şirketin tum maddi ve manevi varlıkları hesaplanarak devlete devredilmeli. Buradan elde edilecek olan gelir ile ekonomi ve maliye bakanlığına bağlı olacak şekilde ozel Mali polis birimi kurulmalı 81 vilayetin 923 şehrinde 81.500 kişi bu yol ile istihdam edilmeli, işe alınan bu kişiler ozellikle 20-40 yaş arası psikolojik testleri başarı ile gecmiş erkeklerden oluşmalı.

Burada not olarak yazmak zorunda hissettim kadınlara bir garezim yok ama devletimiz kadınlara yeterince para veriyor ve yardımcı oluyor ondan dolayı erkekler on plana konulmalı bu konu icinse sokakta kalan her 10 kişiden 9'u erkek olan bir ulkedeyiz yani sokakta kalanların %99'u erkek. Neyse devam ediyorum, bu yetiştirilen birimler normal halk ile iyi iletişim kurmalı ve kurum veya iş yeri gibi yerlerde kısaca ticaret olan yerlerde yoneticiler ya da ticari kurumun sahipleri ile arkadaş olarak onları vergi kacırmaya teşvik etmeli ardından ise vergi kacırmayı kabul edenler rapor edilerek Mali işler birimi ile ekonomi ve maliye bakanlığı tarafından teftiş edilmeli ve mallarına Vatan'a, devlete, millete, anayasaya ve de siyasi otoriteye baş kaldırma, ihanet etme, uymamak gibi suclar ile yargılanmalı ve devlete devredilmelidir.

Burada yine araya girmek zorunda hissettim kısaca şoyle diyeyim eğer bir adam başka bir adama veya herhangi bir olay ile vergi kacırıyorsa bu benim gozumde Vatan'a ihanettir bunu bilincli olarak gorevliler ile teşvik ederek yaptıracağım ki ileride de boyle bir durum yaşanmasın, eğer bu olay benim yetiştirdiğim değil de başkası ile teşvik edilip olursa devletin haberi olmaz bu gibi bir durum icerisinde devletten vergi kacırması daha kolay olur.

Bu olay icinde şoyle duşunun eğer devlet vergi toplayamaz ise gelir sağlayamaz geliri olmayan devlet para basar ve batar kısaca boyle bunun onune gecmek amacımız bir de bu işi yaparak ulke de cidden ulkesini seven bireylerin ticarette kalmasını sağlamak.

Neyse yine devam ediyorum, elde edilen malların varlığı hesaplanmalı ve enflasyon, işsizlik ayriyeten de gider ile orantılı hesaplanarak istihdam durumları oluşturulmalı yerli uretime teşvik edilmeli dışarıdan gelen malın vergisi halkın talebinde ki gibi %0, 4 gibi bir orana duşurulmeli boylece halkın ekonomik geleceğine kendisinin de soz sahibi ve sorumluluk sahibi olması hedeflenmeli.
Eğer yurt dışından elen urunlere talep artarsa ulke ici nakit para kaybı olmasın diye yurt dışına cıkacak para yerine bonoların tahsis edilmesi ve halkın nakit paraya olan erişiminin kısıtlanmasının ardından devletin yeni cıkardığı kimlik kartlarına tum bankalarda bulunan hesapların bağlanması ve tedavulde olan paraların 3 ay gibi bir sure icinde iptal edileceği devlet bankalarına yatırılması gerektiği soylenmeli ve yeni basılacak paranın 85 milyon insan uzerinden hesaplanarak 8.5 trilyon ₺ basılması bu paranın 5 trilyonunun tcmb de durması ve savaş gibi olağan ustu durumlar olmadığı taktirde aylık olarak ustune kazanılan paranın gelirinden %0, 34 kısmının Turkiye varlık fonuna aktarılması gerekmektedir.

Bu sayede gelen ve surekliliği sağlanmış olan havuzun duzgunce toplanması cari acığın kapatılması icinse ic işleri bakanlığı ile iletişime gecilerek ekonomi ve maliye bakanlığı ile ortak karar alınması ve devletin herhangi bir kademesinde yabancı malların bunlara bilişim de hail olmak uzere kullanılmaması, buna eşit olarak ise Turkiye'de yaklaşık 1 milyon işsiz yazılım mezununun dolaylı yollar ile iş sahibi yapılması ve kendilerini geliştirenlerin ekonomi ve maliye bakanlığı aracılığı ile aselsan gibi buyuk Turk şirketlerinde calışmalarında veya iş bulmalarında yardımcı olunması.
Arttırılan istihdam ile para harcama isteğini denge de tutmak adına devletin resmi kurumlarından vatanına bağlılığını kanıtlamış calışanlar ile sozleşme yapılarak ekonomi ve maliye bakanlığı eliyle tarım şirketleri kurulması burada calışacak işcilerin T.C ic işleri bakanlığı ile ekonomi ve maliye bakanlığı arasında ozel izin ile hapishane mahkumlarının olması boylelikle iş imkanı verdiğimiz ve uzerine şirket actığımız vatandaşımızın iş gucu potansiyelini karşılamamız halkın gıda gibi temel ihtiyacı olan urunlere erişimine katkıda bulunmamız gerekmektedir.

Gıda uzerine atılımları arttırma amaclı olarak T.C yuksek oğretim kurulu ve ekonomi ve maliye bakanlığı olarak anlaşma sağlanması Balıkesir gibi yuz olcumu buyuk ve 4 mevsimi de tam yaşayan vilayette ekonomi ve maliye bakanlığına bağlı bir adet tarım universitesi acılması ve bu vilayette bulunan butun universitelerin eğitimini gıda ve tarım uzerine yapması ile gıda da dışa bağımlılığı azaltıp ithalat icin gerekli zemin oluşturulması.
Bu gıda uzerine acılan okullar gibi diğer ihtiyaclar icin her vilayetin en fazla 1 universiteye sahip olması konusunda yok ile ekonomi ve maliye bakanlığı ve milli eğitim bakanlığı ile kara bağlanıp orta okuldan zeminin hazırlanması ornek olarak Konya vilayetin de sadece teknoloji universiteleri ile liselerinin ve orta okullarının kurulması ve vilayetin tamamında ki şehirlere bolum olarak bolunmesi buna ornek olarak Konya vilayetinin beyşehir şehrinde bilgisayar teknolojisi oğretilmesi ve burada sadece bu eğitimin verilmesi gibi 81 vilayet ve 923 şehirde eğitimin hızla bu yonde gelişmesi ve sınav sisteminin kaldırılarak yıllarca salla başını al maaşını yapmış olan devlette calışan psikolog doktorlarının bu oğrencileri duzgunce psikolojik olarak eğitilmesi her okulun icinde japon okul sistemi gibi okulun temizliğinin oğrenciler tarafından yapılması okullar da bulunan hademelerin 4.sınıfa kadar olan oğrencilere bu işlerin puf noktasını anlatarak temizliği sevdirmesi.

Her okul oğrencilerinin kendi okulunu yonetmesi ve okulunda olan mudurlerinin oğrencileri doğru yolda gitmeye teşvik etmesi ve 4+4+4 eğitim sisteminde her ilk okul-orta okul-lise bitiminde ekonomi bakanlığı ile fonlanan yeni eğitim yerlerini ve o işin oneminin gosterilmesi sağlanarak ardımızdan gelen nesilin şu an bozulmuş olan nesile ornek olması ve de geleceği guvenli ellere bırakılması amaclanarak Gysih'in yukseltilmesi.
Sınav olarak sınıf ici durumu derse olan merakına gore cocukların sınıflandırılması duzgun eğitim alabilmesi icin ekonomi ve maliye bakanlığı tarafından fon bağlanan Turkiye varlık fonu aracılığından oğrenciler icin para ayrılması ve bu paranın cocukların eğitim isteğine gore şekillenmesi bunun icinse yine ekonomi ve maliye bakanlığı tarafından sağlanacak fon ile eğitimde ekonomik bilgi oğretilmesi amaclanmalıdır bu sayede oğretmenleri tarafından ekonomiden anlayan ve kafası calıştırılan cocuklar belirlenmeli 10-20 yıl icerisinde ekonomi bakanlarının bu oğrencilerden olması hedeflenmeli.

MEB ile ekonomi ve maliye bakanlığı anlaşma yaparak ekonomi hakkında ki eğitimi kendisi MEB ile ortak fonlama yaparak yetiştirmeli. Bu arada oluşabilecek enflasyon, yatırımcı guven kaybı, ic karışıklıklar ve olağan ustu durumlar icin Turkiye'de ekonomi bakanı olmuş herkesin zorunlu olarak bir bilir kişi heyeti kurması ve bu konu hakkında en kotu senaryoları yazarak bu gibi durumlara cozumler uretmesi ile herhangi bir olağan duruma hazırlıklı olunması ve halkı onceden bilinclendirmek bu gibi bir duruma rağmen devlete baş kaldıranların ekonomi ve maliye bakanlığının T.C ic işleri bakanlığına ozel bir talep ile ortalığı karıştıranların 6-8 aydan 15-29 yıla kadar hapis cezası istenmelidir.

Bu soylediğim hakkında da yazma gereği hissettim ilk olarak reform yapılan bir devlette buyuk ihtimalle sıkıntı cıkar sen kalkıp toparlanmaya calışan bir devleti batırmaya calışıyorsan veya ic karışıklık icin uğraşıyorsan o ulkenin vatandaşı değilsindir benim gozumde ama neyse bu konu tartışılır zaten onun icin yazıyorum.
İstanbul'da bulunan fabrikaların sınıflandırılması ve bunun 1 ay icinde tum Turkiye toprakları icinde yapılarak tum vilayetlerin gelecek veya o an ki iş hacmine gore dağıtılması orneğin Adıyaman sadece tutun sanayi kısaca sigara vb. gibi durumlar ile ilgilenmesi ve bu tur sanayi urunlerinin burada yapılması gibi tum vilayetler ozel olarak cevre ve şehircilik bakanlığı ve ekonomi ve maliye bakanlığı ortaklığında kurulan bilir kişi heyeti tarafından oluşturulması boylelikle sanayinin ulkenin bir bolgesinde durması ve o bolgede ki ekonomik şartları zorlaştırması yerine tum ulke topraklarına eşit şartlara bolunerek her şehrin refah ve iş gucu artımı sağlanması.
Milletvekili gibi devletine hizmet etmek icin yemin etmiş ancak yuksek maaş alanların bu gibi zor ekonomik durumlarda ve reformlarda maaşlarının 25.000₺ miktarının 23.500₺ gibi cuzi bir miktarının devlet tarafından kesilmesi emekli olmuş millet vekili vatandaşların 15.000₺ olan maaşlarından ise 14.980₺ gibi cuzi bir miktarın devlete kesilmesi cari acığın kapatılması icinse cumhurbaşkanlığı giderlerinin ekonomi ve maliye bakanlığı tarafından finanse edilerek kontrol edilmesi ve her resmi kuruma calışanların eşya vb. gibi metaryelleri calmasının veya kaybolmasının onune gecmek icin o kurumda calışanlar ile anlaşma yapıp calışanlara zimmetliyerek devlet malının kontrol edilebilir olmasını sağlamak.

Diğer yuksek makamlı burokratların asgari maaş ile yaşayan bir kişinin ucte bir oranında maaş alımı sağlanması bunlara (belediye calışanları, kamu gorevlileri ve guvenlik gucerli dahil değildir.) bu duruma karşı cıkılması taktirde ise devlete edilen yemini bozma sucu ile hakkında dava acılması ve bugune kadar devletten faydalandıkları icin tum aile fertleri de dahil olmak uzere mal varlıklarına el konularak Vatan'a ihanet sucundan 3 ay hapis almaları sağlanılmalı ve yine millet vekili gibi devletine her turlu koşulda hizmet yemini etmiş olan vekillerimizin sigortasını ekonomik refah ve halk mutluluğu yukselene kadar kaldırmak diğer gerekli şeyler icin ekonomi ve maliye bakanlığı bunyesindebilir kişi heyeti kurmak sureti ile karar alınması gereklidir.

Şimdilik aklıma bunlar geldi desem yalan olur aslında daha cok şey var ama fazla uzun tutmak istemedim peki sizler ne duşunuyorsunuz?