Mining'i ilk duyduğumda edindiğim fikirdir: Doğa duşmanı hicbir fayda sağlamadan sadece elektrik tuketerek para kazanmaktır. Zihnimde herhangi bir ekosistemin icerisinde barındıramıyorum bu sacma şeyi. Yapılacaksa bunu ekran kartı ureticilerin ve buyuk şirketlerin yapması taraftarıydım. Cunku onlar verimlilik konusunda son kullanıcıdan cok daha ileride olabilirler. Yani sokağınızdaki esnaf "Ferit ağabey"in "bu miningte de iyi para varmış yahu" deyip bu işe girmesi tamamen sacmalıktır. Mining yapan kişinin tek vasfı, sistemi duzgun muhafaza edebileceği yere sahip olması arıza tespitini yapabilmesidir ki bunlar da cok temel, herkesin zaten edinmiş olduğu vasıflardır. Arıza tespitinden ote arızanın cozumunu bulmasına da gerek yok bu iş icin. Bunun haricinde hicbir vasfı olmadan başkasından aldığı bileşeni başkasından aldığı enerji kaynağıyla (elektrik) yuke sokarak bunun ustunden para kazanması ile apartman dikip daireleri kiraya vermek arasında fark yok benim acımdan. İkisi de oturduğu yerden parayla para kazanmaktır. Tuketimden para kazanılıyor cidden gelinen son nokta cok ilginc. Amacına uygun kullanan kişilere de stok bırakmaması ayrı bir konu tabii ki...