Yuksekoğretim Kurulu Başkanlığı'ndan (YOK), bir acıklama yapılarak eğitim-oğretim ve personel işlemlerinin dijital ortama taşınmasının gerekceleri anlatıldı. Yuksekoğretim kurumlarına yonelik iş ve işlemlerin dijital ortama aktarılmasıyla, iş sureclerinin daha şeffaf, verimli ve hızlı hale getirilmesi amaclanıyor. "Yuksekoğretimde Buyuk Veri ve Dijitalleşme Projesi" kapsamında atılan adımla birlikte, universitelerin birim, program acma ve kapatma talepleri, bu ay itibarıyla yeni tasarlanan sistem uzerinden dijital ortamda alınacak. YOK'ten yapılan acıklamaya gore, yuksekoğretimde mevcut kapasitenin daha etkin ve verimli kullanılması, burokrasinin azaltılması ve universiteler icin daha uzun vadeli ve rasyonel planlamalar yapılması amacıyla yuksekoğretim kurumlarının birim, bolum, program acma, kapatma ve guncelleme işlemleri daha seri hale getirilecek. YOK'un acıklamasına gore, artık akademik personel ihtiyac talepleri de dahil olmak uzere dijital ortamda yapılacak. Soz konusu işlemlerle ilgili başvuruların alınması, incelenmesi ve değerlendirilerek sonuclandırılmasına ilişkin sistem mimarisi calışmaları tamamlandı. Yeni donemde birim, bolum, program acma, kapama ve guncelleme başvuruları belirli bir donemde universitelerin yıllık gelişim planlaması kapsamında yapılacak, akademik personel ihtiyacı da aynı surecte bildirilecek ve değerlendirilecek. Universitelerin yıllık gelişim planı, YOK Eğitim Komisyonunda ilgili rektorlukce sunulmasıyla sonuclandırılarak uygulanmaya başlanacak. AA'nın haberine gore, yeni başvuru surecine gecişte herhangi bir aksaklık yaşanmaması icin universitelere, YOK tarafından planlama ve sistemin kullanılmasına ilişkin cevrim ici eğitimler verilecek.