Bartın'daki maden ocağı faciası tum Turkiye'yi yasa boğdu... Yaşanan patlama, 41 işciyi hayattan koparırken 11 işci de yaralandı. Yaralıların tedavileri devam ederken, şehitlerin ardındaki hikayeler yurekleri dağlıyor. Patlamada yaşamını yitiren işcilerden Selcuk Ayvaz'ın 3 ve 5 yaşında cocukları olduğu, hamile eşi Elif Ayvaz ’ın da gelecek hafta carşamba gunu ucuncu cocuğunu dunyaya getireceği oğrenildi. AA'nın aktarımına gore; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit Ayvaz ’ın annesi Habibe, babası Recep ve kardeşi Suat Ayvaz'a taziyelerini iletti. Ote yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehidin kısa sure sonra doğacak cocuğuna babasının isminin verilmesini istedi. Sabaha karşı polis memurunun arayarak hastaneye gelmelerini istediğini aktaran Ayvaz, "Biz de hastaneye gittik, morgun onune yaklaştık. Cocuğumuzun cenazesini morgdan aldık. Saat 05.00'te evimizin onune getirdik. Olayı duyunca oğlumun hamile olan hanımı ve eşim bayıldı." dedi. Ayvaz, kendisinin uzun yıllar İstanbul'da bir tekstil fabrikasında, oğlunun da bozacı olarak calıştığını, daha sonra Bartın'a donduklerini anlatarak, "Oğlum burada bir beton santralinde calışırken TTK'ye işci alımına başvurdu ve kurada cıktı. Ben madene girmesini istemiyordum ama ekmek davası. Madene giren de oluyor, dışarıda duran da oluyor. Olum bizim icin. Buna yapacak bir şey yok." diye konuştu. İki cocuk babası oğlunun birkac gun icinde ucuncu cocuğunu beklediğini aktaran Ayvaz, "Patlamanın olduğu gun evden cıkarken cocuklarını opmuş, cocukları da oğlumun yakasına yapışmış. 'Ne oldu oğlum, kızım?' diyor, cocuklar da 'Annemi de opeceksin, oyle gideceksin.' diyorlar. Cocukları annesini de opturuyorlar, oyle evden cıkıyor. O gunun bir şeyliği vardı işte, Allah'ın takdiri." ifadelerini kullandı. Ayvaz, oğluyla zaman zaman doğacak cocuğu icin isim duşunduklerini belirterek, "Oğlumu kaybettikten sonra bizi ziyaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, doğacak cocuğun ismini sordu. Cumhurbaşkanımız, 'Cocuğun ismini Selcuk koyacaksınız.' dedi. Şimdi de nasip olursa cocuğa babasının ismini koyacağız. Cocuğuma Allah rahmet eylesin ama geriye yine kendini bıraktı. Benim evlatlarım, başımın uzerinde yerleri var. Sağ olduğum muddetce onları buyuteceğim. Doğacak cocuğumuzu babası gibi goreceğim." şeklinde konuştu.