Devlet memurlarının saat başına fazla mesai ucretleri ile yurt ici gundelikler calışılan anala ve rutbeye gore farklılık gostererek yeni yılla birlikte artacak. 2023 yılı Merkezi Yonetim Butce Kanunu Teklifi'nden derlenen bilgiye gore, memurların saat başı fazla calışma ucreti, yeni yılda yuzde 100 artacak, 2 lira 70 kuruş olan saat başı fazla mesai ucreti, 1 Ocak 2023'ten itibaren 5 lira 40 kuruş olarak uygulanacak. Bakanlıkların ozel kalem mudurluklerinde calışan personele ve makam şoforlerine ayda 90 saati, genel mudurluklerin merkez teşkilatlarında gorevli şoforlere de 60 saati gecmemek uzere yeni yılda 2 lira 85 kuruş yerine 5 lira 70 kuruş fazla mesai ucreti odenecek. Her makam icin aylık toplam 450 saati gecmemek kaydıyla kurul başkanı (bakanlıklar), genel mudur ve daha ust birim yoneticileri, strateji geliştirme başkanı, vali, general ve amiral rutbesini haiz olmak kaydıyla Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Guvenlik Komutanlığındaki daire başkanı ve daha ust birimlerin yoneticileri, rektor, buyukşehir ve il belediye başkanlarıyla, yanlarında calışan personel de yine ayda 90 saati gecmemek uzere, saat başına 5 lira 70 kuruş fazla calışma ucreti alacak. Mesleki ve teknik eğitim bolgesindeki meslek yuksekokullarıyla ilişkilendirilen ve teknik ortaoğretim kurumlarında gorev yapan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline, yasal calışma saatinin bitiminden sonra fiilen yaptıkları fazla mesai icin ayda 100 saati gecmemek kaydıyla, saat başına 9 lira 20 kuruş odemede bulunulacak. Kredi ve Yurtlar Genel Mudurluğune ve universitelere bağlı yurtlarda gorev yapan personelden gercekleştirdikleri fazla calışma karşılığında kendilerine izin verilme imkanı bulunmayanlara, ayda 90 saati aşmamak kaydıyla, yeni yılda 5 lira 40 kuruş ek calışma ucreti odenecek. Harcırah Kanunu uyarınca verilecek yurt ici gundelik ve tazminat tutarları da belirlendi. Yeni yılda TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına odenecek yurt ici gundelik tutarı 100 liradan 270 liraya cıkacak. Anayasa Mahkemesi Başkanı, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, milletvekilleri, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Guvenlik Komutanı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, TBMM Genel Sekreteri, orgeneraller, oramiraller, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi ve Sayıştay başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Diyanet İşleri ve Yuksekoğretim Kurulu başkanlarının yurt ici gundeliği de 92 liradan 250 liraya yukseltilecek. Yurt ici gundelik tutarı, ek gostergesi 8000 ve daha yuksek kadrolarda bulunan memurlar icin 236 liraya cıkacak. En alt kademedeki memura ise 200 lira odenecek.