Merhaba arkadaşlar, başımdan gecen komik bir olayı anlatmak istiyorum.
27 Eylul 2020 pazar gunu Hepsiburada.com adresi uzerinden 1024 TL değerindeki MT revenge 2 RS A0 gloss pearl Black kaskı satın aldım ve normal bir kargo bekleme surecinde girdim. Bu surecte tabii surekli kaskı araştırma ve yarın gelse de kullansam hevesine girdim. Pazartesi gunu urun kargoya verildi her şey iyi gidiyor. Urun Antalya'dan İzmir'e gelecek, en kotu 10 saatlik bir yol olsun. Getiren firmanın Aras Kargo olduğunu gorunce kesin bir şeyler ters gidecek diye duşunmeye başladım.
Tam da beklediğim gibi oldu ve urun salı gunu daha Antalya'da yolda gozukuyordu. Neyse dedim bekleyelim yarın dağıtıma cıkar, sonucta Aras Kargo'nun sorunsuz kargo teslimatı yaptığına cok az denk geldim.
Carşamba gunu oldu hala değişen bir şey yok, sipariş adresini iş yerim olarak verdim ve nasıl bir şans ise o gun Aras Kargo'dan bir kargo geldi. Gelen kargoda sigorta ile ilgili bazı evraklar var, benimle hic alakası yok. Tabii o anda kargo calışanına sordum, benim kargom ne oldu diye.
Kargocuya "şu şu kodlu bir kargom vardı, Antalya'dan gelecekti hala gelmedi bir bakabilir misiniz?" Diye soracaktım ki daha cumlemi bitirmeden kargocu bana "senin ismin turgay iskeceli mi?" Diye sordu. O anda anladım ki kargonun başına bir şey geldi ve adamın bana dediği kelimesi kelimesine şu oldu;
"Bekle kardeşim gelir." .
o gun de gecti ertesi gun Aras Kargo şubesini aradım, benim kargom neden gelmiyor, kargo yok da ben varmış gibi mi davranmaya başladım diye. Telefondaki muşteri temsilcisinin dediği ise şok etti.
"Turgay bey sizin urununuzu taşıyan kargo aracı kargo aracı kaza yapıp alev almış ve icerisindeki tum urunler yanmış."
Bunu duyduktan sonra icime bir rahatlama geldi en azından ne olduğunu oğrendim diye. Buyuk ihtimalle bir gun once konuştuğum kargocu ne olduğunu biliyordu ve bana soylemedi. Sorduğum soruya verdiği cevaptan bunu anlıyorum.
Neyse direkt satın aldığım firmayı aradım ve cozume kavuşturmaya calıştım. Satıcı ilk başta inanamadı ben sana donuş yaparım dedi. İyi bir satıcı urunun hemen yenisini gondereyim dedi, fakat o kadar sacma bir sistem ki, satıcı firma urunun yenisini gondermek istese bile Hepsiburada.com uzerinden satış iptal edilmez ise olmuyor ve iptal icin de kargonun bana ulaşması ve benim kargoyu hic almadan geri gondermem gerekiyor.
Aldığım urun de artık madde bazında var olmadığı icin bu imkansız hale geliyor.
Bu aşamada Hepsiburada.com muşteri hizmetleri cok yavaş calışıyor. Temsilci ile goruştum ve bana bulabildiği tek cozum talep merkezinden mesaj oluşturmak oldu ve bu mesaja da 1 gun sonra cevap verip, yaşanan sorundan dolayı ozur dileyip işlemleri başlatacaklarını yazmışlar. Bakalım neler yapacaklar.
Gelişme olursa aşağıya ekleyeceğim.