Herkese selam. Yaklaşık 40 gun sonra 16 yaşıma tam olarak gireceğim ve A1 ehliyeti almayı duşunuyorum. Hazır bir butcem yok ama maximum 10 bin lira olarak duşunuyorum malum oğrenciyiz anne babama cok yuk olmak istemem, sırf motor icin aylık işe girdim. Her neyse motor ehliyeti 1200 civarı bir şeymiş ondan hic sorun yok. Sorun şu;

1-) Motorun guvenliği icin kilit, muhafaza edebilecek bir ortu ve benzeri şeyler
2-) Ekipman ( kask, mont ) hazırda eldivenim var ayrıca dizlik falan taşıyamam diye tahmin ediyorum aklınızda onemli olan buff gibi şeyleri de yazabilirsiniz.
3-) 125cc ye kadar herhangi motor (az yakan hızlı kacan bir şey) 50cc'ler az yakması vergi gibi şeylerin olmaması gibi cok guzel yanları var ama bence biraz yetersiz kalıyor. En azından 80-90cc bir şey olursa iyi olur. Ayrıca yeni başlayacağım icin scooter onereceksiniz diye tahmin ediyorum ama ben daha cok vitesli sport motor gibi turleri seviyorum ornek; mt9, cbr125, ybr125 gibi tipleri seviyorum fiyatlar biraz pahalı oluyor ama en azından 100cc lik bir sport motor tipi bir oneriniz varsa iyi olur.

NOT: Ankara'da yaşıyorum.

2.el motor atan biri olursa Ankara'dan dışarı cıkamam Ankara ici 2.el olursa iyi olur.

Herkese teşekkurler