Arkadaşlar merhaba. Motorum: Mondial Z-One 180. Bu motosikletlerde bir sıkıntı var kullananlar bilir. Uzun sure zarfında guneşte kaldığında plastik aksamlarda renk solması oluyor. Orneğin motorun rengi koyu mavi veya gece mavisi diyelim. Plastik aksamlar guneşten dolayı solma yapıyor. Sorunum ise bir parcayı değiştirmek istemiştim far muhafazası. Hem sağ hem de sol fakat internette hicbir şekilde bulamadım ikisini birden sadece sol var sağ muhafazayı bulamadım. Boyatmayı duşundum bir boyacıya ancak bunun icin onceden bir motorcuya o parcayı sokturup daha sonra boyatıp diğer gun tekrar motorcuya veya tamirciye taktırmam gerekiyor. Ancak buna hicbir usta yanaşmıyor uğraşmak istemediler. 5 motor ustası gezdim bugun kimse ilgilenmedi. Bende biraz uğraşıp kendim sokup boyacıya goturmek istedim ancak yapamadım, elimde yeterli alet yok. Dolayısıyla bende kendim boyamayı duşundum ama emin değilim.

Parca budur. Bu boyanın rengi tam olarak nedir? Zımpara yaparak onceki boyayı temizleyip daha sonrasında presto marka sprey boya ile 2 kat olarak boyamayı duşundum. Tabi hata ve taşmalar olmaması adına diğer kısımları guzelce kapatmam, korumam gerek. Sizce bu boyanın tam olarak adı, kodu veya cinsi nedir?
Kendim boyayabilir miyim? Dikkat etmem gereken hususlar nelerdir?