Gel gelelim incelememize. Benim kullanmış olduğum arac 2003 model, 307 beygir, otomatik 5 vites, arkadan itiş, V8 ve 0-100'u fabrika verisi olarak 6.5sn olan bir arabaydı. 460nm torka sahip bu araba, gidiş konusunda bilemiyorum ama 307 beygiri hatta V8'i hissettirme konusunda listemin 1. sırasına oturdu. Daha oncesinde surduğum BMW M5, hem spor bir arabaydı hem de 560 beygirdi ama bana inanın bu aracı boş vitese alıp gazı sonladığınızda bile sizi koltukta sağa sola atması bindiğiniz butun arabaları unutturuyor. Her neyse, aracın cok yakmasının sebebi buyuk ihtimal vites oranlarıdır cunku 1. viteste en son 85 diyor araba. Spor moda almadan 2. vitese 45-50/kmh civarlarında geciş yapıyorsunuz. Mercedes'in muhendisleri daha iyi bilir fakat 1880 kilo araca bu vites orantısı yaktırır bence yani.
Arac 2003 model olmasına rağmen AirMatic'leri muazzam hissettiriyor. Suzule suzule gitme deneyimini yaşıyorsunuz, bazı spor araclarda veya Jeep'lerde taşlı yola girdiğinizde yoldaki taşlar direksiyonda hissedilir ya bu aracta cukurdan gecseniz bile direksiyona yansımıyor ozelliğin adını bulamadım mukemmel bir şey.
Aracta EDS, ESP, EBV her turlu donanım bulunmakta zaten biliyorsunuz, yukarıda bahsettiğim gibi makam arabası. Fakat ABC Sport modu vardı, o nedir bilgili arkadaşlar konu altından bilgilendirirse sevinirim.
Koltuk ısıtmalar 2 dakika icerisinde yakmaya başlıyor.
Frenleri muhteşem, toprak yolda 120 yaptım arac kızaklama yapmadan sanırım şoyle bir 30 40 metrede sıkıntısızca durdu. Fakat şoyle bir durum var, aracta ESP'yi falan kapatırsanız ağırlığın etkisi, V8 etkisi ve o yol tutuşu sizin kafanızı karıştırıp kazaya sebep olabilir. Aracla yanlamaya calıştım, virajlara sert girdim AirMatic acaba teker yoldan kopuyor mu diye adamın kafasını karıştırıyor.
Aracta tek dezavantaj cok yakıyor olması, boyutu cok buyuk. Hız kadranına pek ozenilmemiş fakat LED kullanılıyor. Direksiyon kumandasının konumlandırması kotu. Yine konsol kısmına da cok ozenilmemiş, vites topuzu ve etrafı da S serisine yakışır şekilde değil de sanki 97 model kedigoz E200 gibi. Yine o araclara bakılarak konforlu ve guzel fakat biraz daha uğraşılabilirmiş bence. Aracın orijinal teybinde Bluetooth gibi şeyler yok, ekranı da o kasaya ozel sanırım. Soktururseniz konsoldaki bircok tuş gereksiz yer kaplar. Telefon tuşları vs. Orijinal ekranı sokturmek yerine, cakmaklığa takılan FM tarzı yayın yapan Bluetooth bağlantılı muzikcalar alabilirsiniz. Muzikcalar demişken, ses sistemi de cok guzel. Ne olursa olsun arac cok guzel, arka makam kısmına 10 15 saniye falan oturduğum icin orası hakkında pek bilgi veremeyeceğim. Fakat yakıtı dert etmiyorsanız, park yerlerini sıkıntı etmiyorsanız gercekten onerebileceğim bir araba. Sıradaki 750'li, 760'li bakalım 12 yıldır BMW sevdalısıyız hangi tarafı tutarız.