Arabanın deposunun yarısı benzin yarısı motorin
Otomobil Forumları0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Arabanın deposunun yarısı benzin yarısı motorin
-
18-10-2022, 09:55:29Dun petrolde dızel aracıma yakıt almaya gıttım. Pompacı arkadasa araba dızel dedım tamam dedı ama depoyu benzın ıle doldurdu yaklasık 40 lıtre cıvarı. Ben de farkında olmadan ucretı odeyıp petrolden cıktım ama arabada bır degısıklık sezdım. Sankı pıstonlar kırılmıscasına ses gelıyordu. Arabanın motorunu durdurup, asagı yukarı yarım saat kafede oturup araca gerı dondum. Marşa basınca normalde tek marşta alan araba 3 marsta zor aldı ve degısık sesler cıkarmaya basladı. Supheye dusmustum. Arabada sankı bır degısıklık sezmıstım. Neyse asagı yukarı 15 km yol gıttım. Arabanın sesı degısık geldıgı ıcınn 2000 devırı gecmıyordum. Sabah uyandım, araba yıne zar zor calıstı ve bu sefer de mavı dumana benzer duman atmaya basladı. Durdum pompacıyı arayıp "Sen bızım arabaya benzın mı koydun ne yaptın?" dedıgımde o da bana "Abı araba benzınlı degıl mı? Benzın koydum." dedı. Dırekt ustayı aradım, durumu anlattım. Bana arabayı ne kadar kullandıgımı ve kac devır aragında kullandıgımı sordu, ben de soyledım. Cok bısı yok, ben sabah depoyu bosaltıp, yagla karısık mazot ıle calıstırıp yaglı mazot ıle calıstırısak araba duzelır dedı. Ben de bıraz arastırdım dızel arabayağı benzın koyarsak ne olur? Bıraz arastırmadan sonra parcalara zarar verdıgını soyledı. Ben sımdı arabanın motor parcalarını kontrol ettırıyım mı yoksa ustanın dedıgını mı yapayım?