Arkadaşlar bu konuyu size yardımcı olmak icin oluşturuyorum. Deneyimleme ve gozlemlerim sonucu tecrubelerimi sizle paylaşmak istedim.
Arkadaşlar aracımız 2017 SuperB. Sağa sola cekme ve duz yolda giderken arabanın dengesiz gitmesi sonucu yetkili servise bıraktım. Ustayla test suruşu yaptık ustada soyledi arka tarafta sıkıntı olduğunu. Yetkili servisin muduru tanıdıktı. Ertesi gun servisten aradılar arka teker bilyelerinin değişmesi gerekiyormuş, ondan sonrada denge cubuğuna bakmaları gerekiyormuş. Bilyelerin değişim fiyatı 5000 TL tanıdık diye 4500 yapabildiler en son. Eğer denge cubuğunda da sıkıntı cıkarsa 5000 TL de o.
Bende biraz araştırayım dedim birkac ozel servis buldum. Fiyat sordum parcaları falan sordum. En son karar kıldığım servise gittim. Arabayı goturdum gosterdim. Yetkili servisin dediği şeyleri anlattım. Usta test suruşu yaptık bir sorun gozukmuyor dedi ama yine biz rotcuya goturup test ettirelim dedi. Tek tekerin bilyelerinde sıkıntı cıktı, diğeri sağlammış. Sorunu bulmadan ayarlama yapmadıkları icin sorunu tespit edip tekrar servisine goturdu adam bizimle beraber gelip ilgilendi. İşte ustaya soyledi usta değişti tek teker icin 500 TL dedi. Arka tekerleri sokunce fren balatalarını da değiştiler toplam 850 TL odedik.
Ardından tekrar rotcuya gittik, direksiyon cok hafif sağa donuktu onu duzelttirdik, rot yaptırdık, rottan sonra direksiyon hafif sertleşti. Sorunu cozduk eve donduk daha uzun yolda denemedim ama bir sıkıntı hissetmedim ben.
Şehirde esnaf olduğumuz icin iki tarafta tanıdık olduğun icin iki tarafta cok ilgilendi. Eğer yetkili servise verseydik gereksiz iki tarafında değişip bir de fazla olan işcilik parasıyla indirimli hali 4500 yapacaklardı.
Ozel servise yaptırdığımız icin orjinaline en yakın parca kullanıldı(fag markası) ve sorunlu olan parcayı değişti işcilik daha uyguna gelmiş oldu. Ustune fren balatalarıyla 850 TL gibi bir fiyat cıktı.
Sonuca gelirsek size tavsiyem arabayı hemen yaptırmayın birkac yerle goruşun en mantıklı yolu secin. Ozel serviste olan ustaların yetkili servis ustalarından alta kalır bir yanı yok ama iyi araştırıp anlayan usta bulmanız lazım. Burada kesin ozel servis veya kesin yetkili servis demiyorum ikisini kıyaslayın mantıklı tarafı secin.
Ozel servis ve yetkili servis tecrubesi
Otomobil Forumları0 Mesaj
●3 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Ozel servis ve yetkili servis tecrubesi