2012 yılında sağlıklı iken b sınıfı ehliyeti aldım. 2013'e doğru bobrek nakli oldum ve %70 engelli raporu aldım, sonrasında 2018 yılında bobrek red olduğu icin 2018 yılından beri ev diyalizi yapmaktayım. Gecen diyaliz merkezine kan orneği gotururken cevirmede ehliyetime el konuldu. Sebebi ise aracımın engelli aracı olup ehliyetimin eski olması. Sonrasında devlet hastanesine gidip direk 2. grup surucu olur belgesi aldım ve nufus mudurluğune gittim yenilemek icin, ama eski engelli raporum (%70) sistemde gorunduğu icin seni komisyona sevk etmeleri gerekiyor oradan gelecek belge ile bu eski engelli raporunu kaldırıp yeni olan engelli raporunu (%90) sisteme ekleyeceğim oyle ehliyeti yenileyeceğiz dediler, bu arada fiziki hicbir engelim yok. Sonrasında bugun komisyona girdim. Direk 2.grup surucu olur dediler. Yani bildiğiniz gibi yine b sınıfı ehliyet alacağım ama kafama takılan bir soru var.
Eski Tip (2016 Oncesi Alınan Surucu Belgeleri) Surucu Belgelerinin Yenisi İle Değiştirilmesi İşlemlerindeUcret (TL)“Vakıf Hizmet Bedeli” Turk Polis Teşkilatını Guclendirme Vakfı Hesaplarına2,00 TL“Değerli KÂğıt Bedeli” Vergi Tahsil Yetkisi Verilen Banka Hesaplarına13,00 TL
İlk Defa Surucu Belgesi Alımı veya Sınıf Ekleme İşlemleri İcinUcret (TL)“Vakıf Hizmet Bedeli” Turk Polis Teşkilatını Guclendirme Vakfı Hesaplarına65,00 TL“Değerli KÂğıt Bedeli” Vergi Tahsil Yetkisi Verilen Banka Hesaplarına280,00 TL“A, A1, A2, F” sınıfları icin (Engelli "A" Sertifikaları da Dahil) Harc Ucreti Vergi Tahsil Yetkisi Verilen Banka Hesaplarına370,40 TL“B” sınıfı icin (Engelli "B" Sertifikaları da Dahil) Harc Ucreti Vergi Tahsil Yetkisi Verilen Banka Hesaplarına1.116,90 TL
Ben şimdi sırf ehliyet yeniliyorum diye bu gostergede gorulen 1.116 TL sacmalığını odeyecek miyim? Zaten ehliyetim b idi. Yine b alıyorum herhangi bir kod da eklenmemiş komisyonda. Sinirlerim bozuldu, bu konuda net bilgisi olanlar cevaplarsa sevinirim.
Halihazırda var olan "b" sınıfı ehliyet nasıl yenilenir?
Otomobil Forumları0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Halihazırda var olan "b" sınıfı ehliyet nasıl yenilenir?