Peugeot 508 ESP/ASR ve motor arızası
Otomobil Forumları0 Mesaj
●1 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Otomobil Forumları
- Peugeot 508 ESP/ASR ve motor arızası
-
18-10-2022, 06:10:19Merhaba arkadaşlar. 2011 model Peugeot 508 aracımda yakıt bitmeye yakın olduğunda bir sorun yaşıyorum. Motor, esp/asr arızası veriyor ve gaz yemiyor 2000 devri gecmiyor. Aracı ilk aldığımda ilk binmemde bu arızayı yaşadım, yakıt attım ve o şekilde surmeye devam edip kapıya cektim. Bir sure sonra calıştırıp surduğumde 500metre mesafe gittikten sonra kendi kendine duzeldi. Aradan kısa bir sure gectikten sonra tekrar aynı arızayı verdi. Dun yine yakıt bitmeye yakındı araca yakıt attım stop ettim. Akşam calıştırdığımda yine bu arızayı verdi. Alan sahibi de bu arızayı yaşamış fakat bize soylememişti. Onlar da yolda seyir halindeyken hız sabitleyiciyi actıklarında bu arızayı yaşamış, ateşleme bobinini değiştirmişler duzelmiş. Biz daha once yaşadığımızda ateşleme bobini yine değişti ve arıza duzelmişti. Şimdi yine aynı arızayı yaşıyorum. Aradığım 2 usta da akuden kaynaklanıyor, aku kutup başını cıkartıp 15 dk bekle sonra arabayı calıştır dedi fakat duzelmedi. Ne yapmalıyım? Servise getirdim enjektorlerin değişmesi gerekiyor diyorlar. Enjektorlerde sorun varsa ben bu arabayı 3 yıldır nasıl bu şekilde kullanabildim? 3 yılda 4. defa bu arızayı veriyor fakat arıza duzeldiğinde arac sıkıntısız bir şekilde yuruyordu yani enjektorlerde sorun olması bana pek mantıklı gelmiyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkurler.