Merhaba! Canon'un LBP6030B modeli lazer yazıcısını kullanmaktayım. Yaklaşık iki yıllık bir kullanım suresinin ardından yazıcım sayfaları silik yazmaya başlamıştı. Ben de drum unitesini temizleyerek sorunu ortadan kaldırmıştım. En azından gecici olarak... Cunku hemen birkac duzgun ve hatasız yazımın ardından yazıcım yeniden silik yazmaya başlıyordu. Ben de, yazıcımım tum parcalarını sokerek daha oncesinde drum unitesinden sildiğim koyu siyah tozu bu sefer tum parcalardan sildim ve bu tozun kaynağı olan hazneyi de acarak icerisini boşalttım. Yazıcımın tum parcalarını eksiksiz ve doğru bicimde yeniden monte ettikten sonra deneme icin birkac sayfa yazdırmayı denedim. Lakin yazıcı kağıdı aldığı anda normalinden cok daha farklı bir ses cıkarıyor ve kağıda hicbir şey yazdırmadan cıktı unitesine gonderiyordu. Ustelik son kağıdın baskısı da tamamlandıktan sonra normalinden farklı olarak 15 saniye kadar yazıcı unitesi calışmaya devam ediyor.
Sorunum tam olarak nerede, neyden kaynaklanmaktadır. Silerken tumuyle kuru mendil ve cizilme onleyicili bez kullandım. Koyu siyah tozu da tamamiyle boşalttım, acaba sorunum bundan mı kaynaklanmaktadır?
Canon LBP6030B Lazer Yazıcı yuksek ses cıkartıyor ve yazmıyor
Yazıcılar0 Mesaj
●5 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Tüketici Ürünleri
- Yazıcılar
- Canon LBP6030B Lazer Yazıcı yuksek ses cıkartıyor ve yazmıyor