YEMEÐÝNE FARE ZEHRÝ KATILDIÐI BELÝRLENDÝ
Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Týp Kurumu'nun morgunda yapýlan otopside Noori'nin zehirlenerek öldürüldüðü saptandý. Cinayet bürosu ekipleri, Ýstiklal Mahallesi'nde yaþadýðýný belirlediði Noori'nin, evinde Afganistan uyruklu sevgilisi Sabour Sakhizadeh tarafýndan yemeðine fare zehri katýlarak öldürüldüðünü tespit etti. Kýskançlýk nedeniyle yaþanan tartýþma sonrasý Noori'nin, sevgilisi tarafýndan öldürüldüðü, cesedinin elleri koli bandý, ayaklarý plastik kelepçeyle baðlanýp battaniye sarýldýktan sonra 'çekçek' olarak bilinen 2 tekerlekli el arabasýna konup, 2 kilometre götürüldükten sonra araziye atýldýðý belirlendi. Gözaltýna alýnan cinayet þüphelisi Sakhizadeh, emniyetteki iþlemlerinin ardýndan sevk edildiðini adliyede tutuklandý.
Karýsýna fare zehri verip iþe gitti, dönüþte yaþadýðýný görünce boðazýný sýkýp öldürdüNOORI ÝLE 2 YILDIR BÝRLÝKTE YAÞIYORLARMIÞ
Polisteki ifadesinde, sevgilisini kýskançlýk yüzünden öldürdüðünü itiraf eden Sakhizadeh, 2017'de ablasýný annesi, eniþtesini ise babasý gibi gösterip, onlarla Türkiye'ye giriþ yaptýðýný, bir süre sonra yabancý kimlik belgesi aldýðýný söyledi. Sakhizadeh, 2 yýl önce Manisa'da evli ve 3 çocuðu olan Noori ile sosyal medyadan tanýþtýðýný, eþinden þiddet gören Noori'nin eþini ve çocuklarýný terk edip yanýna geldikten sonra birlikte yaþamaya baþladýklarýný söyledi.
'YANINA YATIP BÝR SÜRE AÐLADIM'
Noori'nin kendisini aldattýðý için tartýþtýklarýný ileri süren Sakhizadeh, "Ben ona bu yüzden tartýþtýðýmýzda 'birlikte intihar edeceðiz' diyordum. Olay günü fare zehirli pilav yaptým. Ben az yedim o ise pilavý bitirmiþ. Bir süre sonra yatakta nefes almadýðýný gördüm. Aðzýndan kan geliyordu. Yanýna yatýp bir süre aðladým. Daha sonra kardeþimi arayarak Nadia'yý zehirleyerek öldürdüðümü söyleyip, gelmesini istedim. Kardeþim gelene kadar kolay taþýmak amacýyla ellerini koli bandýyla, ayaklarýný da plastik kelepçeyle baðlayýp, battaniye sardým. Çuvalýn içine koyup, yaþadýðým evden kardeþimle birlikte sürükleyerek çýkardým. Nadia'nýn bütün kýyafetlerini de çuvala koydum. Bizi bu sýrada kimse görmedi. Cesedi sürüklerken, merdivenden indirdiðim için sesler çýkýyordu; yavaþ hareket ettim. Kimse duymadý. Ýki tekerlekli hurda toplanan el arabasýna koyduktan sonra gidip yol kenarýna býraktýk. Olaydan dolayý çok piþmaným" dedi.
Öte yandan, aðabeyine cesedi taþýmasýnda yardým eden N.Z.'ye (15) ise suça sürüklenen çocuk kapsamýnda iþlem yapýlacaðý öðrenildi.