Super Lig'e bu sezon şampiyonluk parolasıyla başlayan Fenerbahce, teknik direktor Jorge Jesus yonetiminde oldukca başarılı bir grafik ciziyor. Ligin en cok gol atan takımı olmayı başaran sarı lacivertlilerde bazı maclarda ise savunma alarm verdi. Jesus'un başarılı grafiği sonrası yonetim de devre arası takviyeleri icin calışmalara erkenden başladı.
Başkan Ali Koc, ağırlıklı olarak 3'lu savunma sistemini kullanan Jesus icin stoper rotasyonunu arttırmayı planlıyor. Kanarya'nın stoper hattı icin 4 oyuncusu bulunuyor. Jesus, Luan Peres, Attila Szalai, Serdar Aziz ve Gustavo Henrique'yi değerlendirmeyi secerken takımdaki bir başka stoper olan Lemos'u ise kadroda duşunmuyor. 3'lu savunma sisteminde bu 4 oyuncudan birinin sakatlık yaşaması durumunda, Portekizli hocanın eli oldukca daralıyor. Bunun bilincinde olan yonetim, biri genc ve biri tecrubeli olmak uzere devre arasında 2 takviye birden yapmayı planlıyor.

KANARYA 16'LIK SAVUNMACININ PEŞİNDE
Kanarya'nın genc oyuncu hedefi ise ortaya cıktı. Sarı lacivertlilerin TFF 1. Lig ekiplerinden Altay'da top koşturan 16 yaşındaki savunmacı Efe Sarıkaya icin harekete gecti. Zira genc oyuncu Beşiktaş ve Galatasaray'ın da radarındaydı. Ancak başkan Ali Koc elini cabuk tutarak bu transferi noktalamak istiyor.
Ote yandan, Altay'da futbola başlayan Efe, şubat ayında İzmir temsilcisi ile 2 yıllık profesyonel sozleşme imzaladı. Son donemde Cenk Ozkacar'ın Fransız ekibi Lyon'a ve Kazımcan Karataş'ın Galatasaray'a satışlarıyla gelir elde eden Altay, Efe'yi de parlatmayı hedefliyor.

NINO BİR KEZ DAHA GUNDEMDE
Fenerbahce, Kim Min-jae'yi sattıktan sonra yaz transfer doneminde Brezilyalı stoper icin girişimlerde bulunmuş, sonuc alamamıştı. Devre arası icin stoper arayışına başlanması sebebiyle Fluminense'nin yıldızı bir kez daha gundeme geldi. Yonetim, Nino'yu kadroya katmak icin Brezilya ekibinin kapısını yeniden calmayı planlıyor. Guncel piyasa değeri 7 milyon Euro olan oyuncu icin daha once 5 milyon Euro'luk bir teklif yapılmıştı. Yonetim bu kez rakamı biraz daha arttırarak yeniden masaya oturmayı planlıyor. Nino aynı zamanda teknik direktor Jorge Jesus'un da transfer listesinde olan bir oyuncuydu.

İC TRANSFERDE ONEMLİ HAMLE
Sarı lacivertlilerde gundemin bir diğer maddesi ise Gustavo Henrique. Jesus'un sistemine uyum sağlayarak onemli katkılar vermeyi başaran Brezilyalı oyuncunun bonservisinin Ocak ayında alınması planlanıyor. 1.4 milyon Euro'ya kiralanan ve 1.4 milyon Euro daha verilerek bonservisinin tamamın alınabilecek Brezilyalı stoper icin Ocak ayında bir hamle yapılması kararı alındı. (aspor.com.tr)