Korkurnc saldırıdan kurtulan iki kişiden biri olan polis memuru Dağlı'yı, cebindeki cuzdanı korumuş. İşte o cuzdan ve saldırı;

İstinye'deki ABD Başkonsolosluğu'na 9 Temmuz'da duzenlenen saldırıdan yaralı olarak kurtulan polis memuru Osman Dağlı'nın catışma esnasında goğsune gelen kurşunun cuzdanından sektiği ortaya cıktı.

Polisler Nedim Calık, Erdal Oztac ve Mehmet Onder Sacmalıoğlu'nun şehit olduğu olayda, omuzundan yaralanan Dağlı, arkadaşlarını şehit eden 2 teroristi oldurerek saldırganların kacmasını engellemişti.
Gazi Universitesi Kırşehir Eğitim Fakultesi'nde Fen Bilgisi Oğretmenliği eğitimi aldıktan sonra polis olmaya karar veren Osman Dağlı, Merzifon'daki 6 aylık polislik eğitiminin ardından Sarıyer İlce Emniyet Mudurluğu Trafik Denetleme Burosu'nda goreve başlamış. Saldırının yaşandığı gun Osman Dağlı'nın goğsunde bulunan cuzdanına kurşun isabet ettiği belirlendi. Dağlı'nın olay anını meslektaşlarına "Catışma sırasında sağ omzumdan yaralandım. O sırada goğsume de bir mermi isabet etti. Merminin etkisiyle savruldum. Fakat mermi goğsumde bulunan cuzdanımdan sekti." şeklinde anlattığı oğrenildi.

internethaber.com