hasta katkı payı ucretleri ssk hasta katkı payı
Yuh artık diyorum başka bir şey demiyorum.Ben oğretmenim.Gecen ay maaşımdan 77 liralık katkı payı kesilmiş...İlac yazdırma,soğuk algınlığı gibi basit şeyler icin doktora gitmiştim...Allah herkesin yardımcısı olsun...Hastalanmamayı başarmamız şart....
Yazıklar olsun.
Gercekten yazıklar olsun.
Sağlık harcamalarını kısmak icin gercekleştirilen uygulamalar cercevesinde katkı paylarında da duzenlemeye gidildi.
Sağlık harcamalarını kısmak icin yeni bir uygulamaya gidiliyor. Muayeneler receteli ve recetesiz olarak ayrılacak. İlac yazdıran hasta 3 lira katılım payı odeyecek. Gereksiz ilac yazımının onune gecilmesi amacıyla gecilen uygulama 1 Ekim 2009'dan itibaren diş ve diğer ayaktan tedavilerde başlayacak.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın acıkladığı Orta Vadeli Ekonomik Program'da ongorulen sosyal guvenlik acığının azaltılmasıyla ilgili ilk somut adım atıldı. Katlanarak artan ilac giderlerinin onune gecmek icin artık recete başına hastadan 3 lira alınacak. Doktora ilac yazdırmadan muayene olan hastalar ise bu parayı odemeyecek.
KATILIM PAYI YENİDEN: 2, 8 VE 15 TL
Butceye onemli yuk getiren sağlık giderlerinin azaltılması maksadıyla konulan ancak Danıştay'ın kaldırdığı muayene katılım payları da yeniden getiriliyor. Daha once sağlık ocakları ve aile hekimlerinin muayenesinde alınmayan katılım payı artık 2 lira olarak vatandaştan tahsil edilmeye başlanacak. Devlet ve universite hastanelerinde hastalar 8 lira tedavi katılım ucreti odeyecek.
Danıştay'ın iptal ettiği 10 liralık ozel hastanede muayene katılım payı ise 15 liraya cıkarıldı. Hastalar ilac yazdırmamaları halinde sağlık ocakları ve aile hekimlerine herhangi bir ucret odemezken, yine recete yazdırmazlarsa devlet ve universite hastanelerine 5, ozel sağlık kuruluşlarına 12 lira verecek.
Orta Vadeli Program tanıtımında katılım paylarıyla ilgili soruya Calışma ve Sosyal Guvenlik Bakanı Omer Dincer, katkı paylarının arttırılmasından ziyade talebin dengeleneceğine işaret etmişti. 1. basamakta maliyetlerin duşuk olduğunu kaydeden Dincer, onemli rahatsızlık taşımayanların sağlık ocakları ve aile hekimlerinde muayene olmalarını sağlayacak sistemi getireceklerini ifade etmişti.
Dincer, "Grip olmuş uşutmuş hastanın hastaneye gitmesi buyuk maliyet oluşturuyor. 1. basamak sağlık kuruluşunda 15-20 lira arasında Devlet hastanesinde bu rakam 30 liraya yukseliyor. Universitede 45 liraya cıkıyor. Dengelemeler yaparak bu maliyetleri kısacağız." demişti.
hasta katkı payları arttırıldı
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●26 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- hasta katkı payları arttırıldı