OSS sonuclarının acıklanması ile beraber gozler dereceye giren genclere yoneldi. Bu yılın one cıkan hikÂyesi ise, gectiğimiz yıl ikinci olup bu yıl yeniden sınava giren ve birincilik elde eden 2 oğrenci oldu. Sabah'ın haberine gore gectiğimiz yıl universite sınavında ikinci olan ve Amerika'da Princeton Universitesi'nde burslu eğitimine devam eden Cağrı Berk Onuk, ikinciliği hazmedemeyerek kendini ispatlamak icin OSS'ye girdi ve Eşit Ağırlık 2 ile Sozel 2 puan turlerinde birinci oldu.

BİRİNCİ DE BU KEZ 2'NCİ
OSS'de birinci olma hayalini gercekleştiren Onuk, "Gecen yıl 2. olduğumda daha iyisini yapabileceğimi duşundum ve sınava tekrar girmek uzere hazırlandım. Amerika'da universitede okurken "online" olarak dershane ile calışmaya devam ettim. Başarımın sırrı planlı calışma. Bir daha sınava girmeyeceğim" dedi. Onuk ailesinin buyuk oğlu Mehmet Fatih Onuk da yedinci oldu.

TEŞVİKLER İCİN GİRDİ
Gecen yılın OSS sınavında eşit ağırlıklı bolumunde ikinci olarak Boğazici Universitesi Siyaset Bilimleri Uluslararası İlişkiler bolumune giren 19 yaşındaki Murat Ahıskalı da dershanelerin verdiği teşviklerden faydalanmak icin tekrar girdiği sınavda eşit ağırlık-2 ve İngilizce'de 1'inci olmayı başarırken, sayısalda ise 3'uncu oldu. Sozel-2'de ise 4'uncu oldu.

Gecen yıl İngilizce'de 6'ncı Eşit Ağırlık-2'de ise 10'uncu olan Oğuzhan Atay ise bu kez eşit ağırlık-2 ve İngilizce bolumlerinde birinci, Sayısal- 1'de ise 3'uncu olmayı başardı. Gectiğimiz yıl Sozel- 2 ve Fransızca dil puan turunde birinci olan ve Boğazici Universitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakultesi'nde hem iktisat hem de matematik bolumlerinde eğitim goren Cağrı Sert ise, gecen yıl dershanesiyle yaşadığı sorunların aldığı birinciliği golgelediğini soyleyerek, girdiği sınavda OSS Sozel-2 puan turunde ikinci olmayı başardı. Sert, "Birinci olmak istiyordum, o yuzden biraz buruk bir sevinc yaşıyorum" dedi.