Karne gunu kaybolan iki kucuk kızın cesedine ulaşıldı.. Araştırmalar sonucu acı gercek ortaya cıktı.

Karne gunu kaybolduktan sonra cesetleri bulunan 8 yaşındaki Asliye Ayaz ve 13 yaşındaki Zeynep Varış’ın, eve donuşte 1.5 liralık minibus paraları kalmadığı icin dereden gecmek isterken boğuldukları belirlendi.

22 Ocak'ta kitap almak icin Saray Mahallesi'ndeki Temel Yapı Konutlarında bulunan evlerinden ayrılan iki kızdan Asliye Ayaz'ın cesedi dun, Zeynep Varış’ın cesedi de bugun dere kenarında bulunmuştu. İddiaya gore olay şoyle gelişti;
ANNESİ "PARA YETMEZSE AKRABALARINDAN BORC ALIN" DEDİ
Babası hamallık yaparak ailesini gecindiren Asliye Ayaz'a Cuma gunu kitap alması icin annesi Şakire Ayaz, 5 lira verdi ve para yetmezse, kent merkezindeki akrabalarından borc almasını soyledi. Asliye ile kendileri gibi fakir bir ailenin cocuğu olan ve yakınlarının yardımlarıyla gecinen Zeynep Varış, minibusle kent merkezine gitti.

1.5 LİRALARI KALMADI
Oğrenciden 75 kuruş, yetişkin yolcudan 1 lira alınan minibuse, iki kuzen 1.5 lira verdi. Kent merkezinde kitap alan ve caddede neşe icinde yururken bir apartmanın guvenlik kamerasınca goruntulenen Asliye ve Zeynep, donuşte paraları kalmayınca minibuse binemedi.

BORC İSTEMEDİLER
Yakınlarından borc da almadıkları belirlenen Asliye Ayaz ile Zeynep Varış, yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki evlerine yuruyerek donmek zorunda kaldı.

Capakcur Deresi'ne geldiklerinde kopruyu kullanmak yerine daha kestirme olan dere yatağından gecen patika yola yonelen kuzenler, gecip gecemeyeceklerine bakmak ya da derenin akışını seyretmek isterken, taşlık zeminden kayarak suya duştu.

Boğularak olen iki kızdan Zeynep'in cesedi, Capakcur Deresi ile Gayt Deresi'nin birleşip Goynuk Cayı'na dokulduğu yerde oluşan taşlık kesime takıldı. Asliye'nin cesedi ise 4 kilometre uzakta dun kıyıya vurmuştu.
TECAVUZ YOK
Ote yandan, Asliye Ayaz'ın Malatya Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinde ilk belirlemelere gore, kucuk kız tecavuze uğramadı. Ayaz'ın olmeden once sac derisinde yoğun kanama olduğu, kanamanın carpma veya darpla meydana gelmiş olabileceği ifade edildi.

Sol gozunun icinde ender gorulen yırtılmanın oluştuğunu belirleyen yetkililer, gozun bu nedenle boşlukta durduğu, gozun dış kısmında yırtılma olmadığı kaydedildi.

Boğuşma izine de rastlamadığını ifade eden yetkililer, boğulmanın suda mı dışarıda mı olduğunun, kesin sonuclarla ortaya konulacağını belirtti.
ACILI BABADAN NASİHAT
Bingol'de, 22 Ocakta kitap almak icin Saray Mahallesi'ndeki Temel Yapı Konutlarında bulunan evlerinden ayrılan ve dun cesedi bulunan Asliye Ayaz'ın babası Hakkı Ayaz, ''Anne, babalara seslenmek istiyorum, cocuklarına dikkat etsinler'' dedi.

CANLARI YURUMEK İSTEMİŞ
Cocukların parası olmadığı icin eve yuruyerek gittikleri iddiasına değinen olen kızın abisi Mehmet Can Varış, ''Bu ailemize atılmış bir iftiradır. Eğer paraları olamasaydı bizim yanımıza, calıştığım iş yerine gelir para isterlerdi. Paraları olmadığı icin yuruyerek gittikleri kesinlikle soz konusu değil. Hava guzel olduğu icin eve yuruyerek gitmek istemiş olabilirler'' dedi.

GORGU TANIĞI VAR
Kayıp kızları Capakcur Deresi'nde karşıya gecmeye calışırken gorduğunu ileri suren Haşim Akarbulut adlı vatandaş ise her hafta aynı bolgede cop toplama geldiğini belirterek, ''Cuma gunu copluğe giderken dere kenarında 2 kucuk kızın kaşıya gecmeye calıştığını gordum. Engellemeye calıştım. Kızlar geri dondu, bende oradan uzaklaştım. Daha sonra cocukları gormedim'' diye konuştu.