Bazılarımızın karşılaştığı "Heur" virusu hakkında bilgi vermek istiyorum.

"Heur" virusunun kelime anlamı sezgisel demektir. Bu tur viruslerin varlığı antivirus programları tarafından algılanır, ama ne olduğu bilinmez. Bu nedenle bu programlar herhangi bir işlem yapamaz.

Belirtileri

İlk belirtisi CTRL + ALT + DEL ' in kitlenmesi. Yani siz CTRL + ALT + DEL' e basarsanız "Gorev yoneticiniz yoneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı" diyor.

Siz durumdan şuphelenip antivirusunuzu calıştırdığınızda PC aniden reset atıyor. Bazen (ki bana olan tam olarak oydu) siz daha olayı farketmeden Antivirus programını kaldırıyor virus. Bu noktadan sonra kesinlikle Antivirus kuramazsınız makineye.

Eğer olur da tarama yapabildiyseniz işler daha kotu olacaktır. Genelde virusu bulur ve eğer "sil" komutu verirseniz, antivirus programı virusle beraber Windows'un onemli dosyalarını da beraberinde goturuyor.

Virus bulaştıktan sonra Windows'unuzu guvenli modda acmayı unutun.

Kesinlikle Resim, Video dosyası kopyalamayı, CD'ye yazmayı unutun (kendi kanaatimce onbelleği cok pis harcıyor, Nero'da CD kopyalamaya calışırken fark ettim. CPU'yu feci harcıyor).

Kesinlikle bir yedekleme yapamazsınız. Zaten coğu .exe'niz olmuştur.
Tum bunlar olduktan sonra artık Windows'unuzun işi bitmiştir; tek care formattır.

Ne yazık ki format PC'nizi kurtarmayabilir. Windows CD'den on yukleme yapıp Windows kurulumu icin bazı dosyaları hard diske kopyalarken virus kendini de kopyalıyor ve formattan sonra geri geliyor.

Ne Yapmalı?

Fark ettiğiniz anda format atın. Zira virus PC'nize girdikten sonra artık o virusu silemezsiniz. Eğer formattan sonra gelmeye devam ediyorsa, ilk Linux kurun, sonra Windows' a donun.