Uzun yıllardır Ultimate Team oynarım ve herkes bilir ki bu modun kendine has dinamikleri vardır. Gameplay, normal oyun motorundan biraz daha farklıdır. Herkesin en cok şikayet ettiği konu da ping ve bağlantı problemleridir.
Ben gecmiş yıllarda hafta sonu ligi'nde (wl) genelde altın 1 derecesi yapardım. Bu yıl da 20 macın 14'unu kazanıyorum 4. seviye bitiriyorum genelde. FIFA points vs almam. Mutevazı sayılabilecek bir kadrom var.
Oyunun bağlantı problemlerini aşmak icin yıllarca modem, router, DNS vs bircok yontem denedim. Hatta netduma gibi server secen modemlerle farklı farklı serverlarda da oynadım. Ama asla hicbir yontem istikrarlı bir sonuc vermedi. Reddit'te alman, Hollanda'lı ya da fransız oyuncuların şikayetlerine bakarsak onların da bağlantı şikayetleri bizden daha az değil.
Ve artık şahsi yorumum olayın bağlantıyla ilgili olduğunu duşunmuyorum. Oyunda gosterilen ping değerlerinin de oyundaki ağırlık ya da yavaşlığı yansıttığını duşunmuyorum. Onlar sadece lag olup olmayacağını belki yansıtır.
Bazı kullanıcıların yorumuna gore oyun yazılım olarak kimyalara mudahale ediyor ve sizin takımınız 60 kimya gibi oynamaya başlayınca ne oyuncunuz donebiliyor ne pasınız geciyor. Rakibiniz de ışık hızında gibi yanınızdan gecip gidiyor. Elbette bunlar kullanıcı yorumları. Kesinlikle boyle diyemeyiz. Ama bu oyun icin modem, router, donanım vs alacak arkadaşlar boşuna masraf yapmasınlar diye tecrubelerimi paylaşmak istedim
Futbol sevdiğim icin oyundan zevk almaya devam ediyorum. Bana gore piyasadaki en guzel futbol oyunu ve Ultimate Team muadili sayılabilecek herhangi bir oyun bilmiyorum.
Yukarıda saydığım handikaplara rağmen bircok başarıya imza atan yerli/yabancı oyuncu ya da e-sporcu mevcut. Onlar nasıl her macı iyi oynuyor derseniz o konuda bir fikrim yok maleser
Sizler de kendi tecrube ve tespitlerinizi yazarsanız oyunu seven, oynayan ve isyan edip oynamayan herkes icin faydalı olur