Arkadaşlar hepinize merhaba. Forumda cok goruyorum herkes CS:GO'da ping sorunuyla uğraşıyor. Biliyorsunuz ki ping tamamen santral uzaklığı, yurt dışı cıkış portu kalitesi, bağlanılan bolgenin uzaklığı, santral uzaklığı, internet tipi(ADSL, fiber) ve kullanılan kablonun kalitesine bağlıdır. Fakat ben bazıları cok bilinse de cozumlerimi paylaşmak istiyorum :

1-Arka planda hicbir uygulamayı acık bırakmayın. TeamSpeak, Skype, Anti Malware programları, Google yani internetinizden harcayıp da ihtiyacınız olmayan programları kapatın.

2-WTFast yukleyin. Bu programı herkes tavsiye ettiği icin denemeye değer. Galiba crack olmuyor satın almanız lazım.

3-autoexec komutları. CS:GO config dosyanızda autoexec dosyası acın ve şunları yapıştırın :
cl_cmdrate "128"
cl_updaterate "128"
rate "128000"
cl_interp_ratio "1"
cl_interp 0

4-Steam'i oyuna girince cevrimdışına alın. 100% işe yarar mı bilmiyorum ama ben oyuna girdiğim anda cevrimdışına alıyorum. Boylece kimseden mesaj alamayıp atamıyorsunuz.

5-Steam arayuzunu kapatın. Oyundayken SHIFT+TAB yaptığınızda gelen panel kapanacak ve oyun ici yerine ALT+TAB yapıp mesajlaşmanız gerekicek. Bunu YT'de gormuştum FPS arttırdığı da soyleniliyor.

6-Eğer internetiniz iyiyse ve yuksek ping alıyorsanız bu komutu deneyin : mm_dedicated_search_maxping 70 Bu kod 70 ping'e uygun server'larda mac aramaya başlayacaktır. Fakat bunun cok faydası olcağını soyleyemem.

7-Eğer evinizde WI-FI kullanımı birden cok yerde kullanılıyorsa bağlantısını kesmek isteyebilirsiniz. Mesela rekabetci girerken Laptop veya telefonun WI-FI'sini kesmek gibi. Mesela ablam telefondan 480p video izlese bile 20 ping birden artıyor.

Evet arkadaşlar cozumlerim bu kadar. 16 MB Turk Telekom internet kullanmama ve hatta bu ay 150 gb oyun indirmeme rağmen 60 ping alabiliyorum. Umarım sorununuz cozulmuştur. Bu arada Technopat'da konu sabitleme felan varsa modlardan ilgilenmesini rica ediyorum.