Arkadaşlar merhaba,

Bu makaleyi acma sebebim az once forumda dolaşırken "i5 ve GT420M CS:GO Duşuk Performans Sorunu" diye bir konu gormem.

Arkadaşlar benim sistemim;
i5 M 430 @ 2.27Ghz
4GB RAM (3.87 Kullanılabilir)
nVidia GT420M 1GB DDR3
500GB HDD
Win 8.1 Pro 64bit

Evet artık konumuza gecelim. Oncelikle CS:GO denen oyun ekran kartı, işlemci kullandığı kadar HDD'ide yorar. Win8.x - Win10 ise HDD'i coğu zaman %100 kullanır. Bunun nedeni Windows Search, Windows installer, Windows Update'dir. Bu yuzden genellikle iyi sistemler bile CS:GO' da kotu performans verebilir. Forumda GT635 ile en duşuk ayarlarda 40FPS alan varmış. Ben GT420M ile 120'nin altına duştuğunu gormedim. (patlama efekti ve sis bombası haric) Peki bunu nasıl yaptım? Bende eskiden 40FPS alırdım duşuk ayarlarda ta ki bu ayarları yapana kadar.
Oncelikle yukarıda belirttiğim Windows search vb. Şeyleri kapatmak icin sizi uğraştırmak istemiyorum bu yuzden aşağıda tek tuşla halledebileceğiniz .reg uzantılı dosyalar vereceğim tek tıkla windows'unuzu CS:GO icin tam donanım hale getirebilirsiniz. Performans arttırmak icin yapılacak ayar ve tweaklar;

-nVidia kontrol panelinden grafik ayarlarını performans'a getirin.

-Ozellikle ses driveri olmak kaydıyla tum driverlerinizi guncel tutun (zira ses optimizesi aşırı kotu CS:GO'nun bunun icin Driver Booster kullanabilirsiniz.)

-Bilgisayarıma sağ tık / Ozellikler / Gelişmiş sistem ayarları / Gelişmiş / Performans bolumundeki Ayarlar kısmına girip Performans olarak ayarlarayarak başlayabilirsiniz.

-CS:GO' nun icinden grafik ayarlarını en duşukte tutup cozunurluğu ise 800x600 - 1024x768 ayarlayın. nVidia kontrol panelinden veya AMD Control Panel'den ekranı 4:3 değilde tam ekran olarak ayarlayın yani 800x600 - 1024x768 cozunurlukte dahi 16:9 oynayın bu size daha iyi goruş acısı ve daha cok performans sunacaktır.

-Steam kutuphanesinden CS:GO ya sağ tık / ozellikler / başlatma secenekleri kısmına: -threads "işlemci cekirdek sayınız" -freq "Monitorunuzun desteklediği HZ" -processheap -novid -noaafonts -nojoy -nouserclip -no_compressed_verts -disallowhwmorph -lv -dxlevel 10 +mat_disable_fancy_blending 1 +violence_ablood 0 -high +violence_agibs 0 -nod3d9ex -64bit -tickrate 128 Kodlarını girin. Bu size en buyuk performans artışını sağlayacak madde.

-- Linkten yuklemiş olduğum .reg dosyasını indirip zipten cıkardıktan sonra calıştırın windows calışmasını hızlandıracaktır.

--Linkten yuklemiş olduğum dosyayı indirip zipten cıkardıktan sonra calıştırın bu Windows installer, Windows Search gibi gereksiz harddisk kullanan işlemleri durduracaktır.

--- Linkten yuklemiş olduğum dosyayı indirip zipten cıkardıktan sonra calıştırın ve en duşuk ping aldığınız serveri secin Apply dedikten sonra diğer yuksek pingli Valve sunucuları ile bağlantınızı kesersiniz buda ping sorununuzu buyuk oranda cozer.

--- Linkten yuklemiş olduğum .txt uzantılı dosyayı Steam/steamapps/Common/Counter Strike : Global Offensive/csgo/cfg kısmına yapıştırın. Bu oyun icindeki grafik ayarlarınızı optimize eder, yuksek oranda FPS artışı sağlar.

- Windows işlemcinizin kucuk bir kısmını kullanmanıza izin vermez. yani işlemcinizin aslında kullanmadığınız bir kısmı vardır. biz bunu kullanmak istiyoruz peki ne yapacağız? Başlat/Calıştır'a regedit yazıp enterleyin. / Kayıt defterinde CTRL+F kombinasyonu ile "ara" formunu acın sadece "anahtar" kalmak uzere diğer tikleri kaldırın ve 0cc5b647-c1df-4637-891a-dec35c318583 kodunu aratın. yaklaşık 30 saniye bekleyişten sonra bulacaktır. Sağda cıkan sonuclarda "ValueMax" adlı kısma cift tıklayıp "64" olan değeri "0" yazıyoruz.

- Bildiğiniz gibi CS:GO ' nun renk paketleri biraz solgundur. Ozellikle Dust2 gibi haritalarda. Bunu renklendirmek icin yapılmış bir pack mevcut. Linkten vermiş olduğum zip uzantılı dosyayı indirip cıkardıktan sonra oyunun kurulu olduğu yere yapıştırın. (Scroll Lock tuşu ile acıp kapatabilirsiniz.)

--- Vermiş olduğum linkten dosyayı indirip cıkardıktan sonra Steam/steamapps/Common/Counter Strike : Global Offensive/csgo/cfg kısmına yapıştırın. Oyunun mekaniklerini optimize eden, ayarları daha iyi oynayabileceğiniz şekilde değiştiren config dosyasıdır. (bizzat kullanıyorum, turnuva oyuncusuyum. Anliyacağınız bulabileceğiniz en iyi configlerden. UYARI! : Config kontrol ayarlarını değiştirdiği icin Tuş kombinasyonu ayarlarını kendinize gore duzenlemeniz gerekir.)

Vermiş olduğum linkten dosyayı indirip zipten cıkardıktan sonra START'a cift tıklayın bu TCP nin daha iyi calışmasını sağlayacaktır.

-Calıştır'a msconfig yazıp enterleyin onyukleme kısmına gelip GUI Onyuklemesi yok satırını işaretleyip, zaman aşımına 10 yazın. Akabinde gelişmiş secenekler, işlemci sayısı satırına tik koyup işlemci thread sayınızı secin i3-i5 ise 4 i7 ise 8 dir buyuk ihtimal. Ardından yukarıdan hizmetlere gelin microsoft hizmetlerini gizle satırına tik koyup, tum hizmetleri devre dışı bırakın. Zira microsoft'un hizmetlerini gizlemeden devre dışı bırakırsanız internet,ses gibi windowsun tum fonksiyonları kapanacaktır. Windowsunuz coker yani. Ardından uygula, tamama basıp cıkabilirsiniz.

-Calıştır'a cmd yazıp enterleyin, acılan komut penceresine ipconfig/flushdns yazın. Bu kod dns onbelleğinizin temizlenmesini sağlar. Ani Ping yukselmelerinin sebebi bazen bu olabiliyor.

-Eğer oyunda ani FPS duşuşu var ise veya ses tekrarlaması oluyorsa ornek;
oyunun ortasında "esc" ile menuye donmek istediniz o anda silah sesleri dın-dın-dın-dın-dın diye takılarak tekrar ediyorsa ki bu CS:GO'nun genel sorunu ama bunu azaltmak bizim elimizde. Sağ alttaki hoparlor simgesine sağ tıklayıp kayıt aygıtlarına girin ve mikrofona sağ tıklayıp ozellikler ardından gelişmiş sekmesinden kaliteyi DVD kalitesinde tutun. Ardından kayıt aygıtlarına geri donun, iletişim sekmesinden "Hicbir şey yapma" seceneğini işaretleyin.

Evet arkadaşlar şuanlik aklima gelen/bildiğim şeyler bunlar, aklima geldikce/oğrendikce size aktaracağim. zamanim olmadiği icin imla kurallarinda hatalarim olabilir affola. Zira zaman ayirip mağdur olanlara yardim etmeye calişiyorum. Makalemi okuduğunuz icin teşekkurler, umarim yardimci olmuşumdur.