Yeğenim yazmış:

-Canım sıkılıyor.

Altında bir yorum:

-Ahmet bunu beğendi.

Yeğenim kızgınlıkla:

-Nesini beğendin lan!

Yanıt:

-İctenliğini.

İlk zamanlar inandım ben de. Ahmet ile Ayşe arkadaş oldular. Normaldir, olabilir. Fakat yirmi yıldır evli olduğunu bildiğim arkadaşlar da eşleriyle arkadaş olmaya başlayınca şuphelendim. Yirmi yıllık evlilik nasıl arkadaşlığa donuştu?

Arkadaşlığın evliğe, aşka donuştuğunu biliyorduk da evliliğin arkadaşlığa donuştuğunu facebook sayesinde oğrendik.

Ya da” Mehmet artık evli”. Beni en cok yanıltan bu oldu. Bir coğunu epeydir gormediğim icin arkadaşların mecburen facebooktan aldığımız bilgilere itibar ediyoruz. Mehmet evliydi zaten. Artık evli yazınca boşandı başkasıyla evlendi herhalde diye duşundum. Yazık oldu iyi kızdı eşi.

Baktım butun arkadaşlar teker teker evlenmeye başladı, şuphelendim ve detaylı inceleme yaptım. Aaa bildiğimiz kızlarla evli arkadaşlar.

Eşlerinin zorlamasıyla medeni durumunu değiştirince “Ahmet evli “ yazsa sorun yok. ”Ahmet artık evli” yazınca boyle yorumlamakta haksız mıyım?

Gecende benim başıma geldi. Sağ tarafta bir mesaj: Bir ilişki teklifi aldınız, yazıyor yanında bir kalp. Eh, olabilir yani. Bir tıkladım ki Aykut’la evli olduğunuzu onaylamalısınız, onaylamazsanız yayınlanmayacak. İşe bak sen. Ben zaten bir kadınla evliyim. Aynı anda bir erkekle de evlenilebiliyor mu medeni kanunumuza gore bilmiyorum. Oyle olsa bile benim niyetim yok. Bildiğim kadar Aykut da evli.

Anlaşılan Aykut yanlış bir yere tıklamış, ya ben de tıklasam iki yanlıştan ne cıkacak kim bilir!

Gecen baktım arkadaşın oğlu “ ilişkisi var” olan durumunu “ilişkisi yok” olarak değiştirmiş. Ne demeli boyle bir durumda bilmiyorum. Kendisine bir yorum yazdım. “Gecmiş olsun, ayrılanla ayrılınmaz”diye teselli ettim.

Yeni evlendikleri icin birbirine sanal kalp gonderen arkadaşlarıma da bir mesaj yazdım. “Cok şanslısınız, bizim zamanımızda sanal kalp yoktu, gerceği de bize lazım olduğundan gonderemedik, Allah mutluluğunuzu daim etsin”

Evdeki ciceklere su vermeyen oğlum, bilgisayara biraz da ben geceyim deyince, “baba şu ıspanakları biceyim, tavuklara yem vereyim” demez mi. Birkac gundur kulağıma gelen tavuk sesleri bilgisayardan geliyormuş meğer. Normal belki, gormedi cocuk. Peki bizim kırkbeşini aşmış arkadaşların internette zerzevat yetiştirmelerine ne demeli?