aşk nelere kadir..aşk oyle bişeydirki tarfi olmaz.allah omur boyu herkese nasip etsin. en azından herkese ornek olan amcayla teyzeyi ornek alalım ve aşkla kalalım..

Malatya’nın Arguvan ilcesine bağlı Yazıbaşı koyunde yaşayan ve 113 torunları bulunan 112 yaşındaki Abdullah Adıguzel ile 110 yaşındaki Elif Adıguzel cifti, 90 yıldır aynı yastığa baş koyuyor.

1888 doğumlu Abdullah Adıguzel ile 1890 doğumlu Elif Adıguzel, tam 90 yıl once hayatlarını birleştirdi. Birbirlerini severek evlenen ciftin, aşkları ve birbirlerine olan sevdaları aradan gecen yıllara rağmen hala ilk gunku tazeliğini koruyor.

AA muhabirine asırlık evlilik ve aşkını anlatan Elif Adıguzel, 90 yıl once eşiyle birbirlerini severek evlendiklerini belirtti.

Eşinin son yıllarda kulaklarının ağır işittiğini, bunun dışında sağlık sorunu olmadığını ifade eden Elif Adıguzel, kendisinin de 110 yıllık yaşamı suresince katarakt ameliyatı olduğunu kaydetti.

Adıguzel, şoyle konuştu: "Eşimle birbirimizi seviyorduk. Evliliğimizin uzerinden cok uzun yılar gecti. Bu sure icinde eşimle bir sorunumuz olmadı. Kendisini cok seviyorum. Aynı şekilde o da beni seviyor. Bu yaşımdan sonra dilediğim tek şey; olumumuzun de birlikte olması. Cunku ikimizden biri olurse yarım kalacağımıza inanıyorum."

-KOCASININ ELİNİ HİC BIRAKMADI-

90 yıllık evlilik yaşamları suresince kocasının surekli yanında olduğunu ve kendisine destek verdiğini anlatan Adıguzel, en kucuk cocukları olan İsmail Adıguzel (60) ile birlikte yaşadıklarını belirtti.

Konuşması sırasında da kocasının elini bir an bile bırakmayan Adıguzel, "Beraber guzel gunlerimiz oldu. Uzun bir omur yaşadık. 10 cocuk doğurdum.

Cocuklarımın ucu oldu, 7’si hayatta ve en buyukleri 85 yaşında. Torunlarımın sayısını ben tam olarak bilmiyorum. Bayramlarda ve ozel gunlerde bizi ziyarete geliyorlar" dedi.

-ESKİ GIDALARI OZLUYOR-

Uzun yaşamın sırrının sağlıklı beslenmede olduğunu dile getiren Adıguzel, eskiden aldıkları gıdalara duyduğu ozlemi şoyle anlattı: "Koyde cok sağlıklı besleniyorduk. Her şeyin kendine has bir tadı ve kokusu vardı. Uzun yıllardan beri bu tadı alamıyorum. Zaten sebze tuketmeyi bıraktım. Cunku sebzelerin tamamı ilac kokuyor. Evde yaptığımız ekmeğin bile eski tadı vermediğini hissediyorum. Yıllar once ekmek yapılırken onun doğal ve guzel kokusunu metrelerce ileriden alabilirdiniz. Ben insanların gunumuzde sağlıklı beslendiğine inanmıyorum." Şubat ayının ilk haftasında 113 yaşına girecek olan Abdullah Adıguzel de askerliğini evlendikten sonra Canakkale’de yaptığını, vatani gorevi sırasında surekli mevzi kazdığını ifade etti.

Eşinden cok razı olduğunu, razı olmasa bu kadar uzun sure evli kalamayacağını dile getiren Adıguzel, "Birbirimizin hayattaki dayanağıyız" dedi.

-"ONLARIN AŞKI VE BİRBİRLERİNE KARŞI OLAN SADAKATLERİ BİZE ORNEK OLUYOR"-

Asırlık anne ve babasıyla birlikte yaşayan 60 yaşındaki İsmail Adıguzel, anne ve babasının sadece ailede değil, tanıyan herkes tarafından ornek alındığını soyledi.

İsmail Adıguzel, anne ve babasının 90 yıllık aşkını şoyle anlattı: "Annem ve babamın bu uzun birlikteliklerinin sırrı geleneklerimizdeki tek evliliğin yanı sıra hic şuphesiz birbirlerine karşı olan aşk ve sadakatleridir. Bu birliktelikleriyle hem bize hem de tum cevrelerine ornek oldular. Hicbir donem birbirlerini kırdıklarına şahit olmadım. Oyle ki bazen biri olurse diğerinin de oleceğini soyluyorlar."