Ataturk'un aşkı film oluyor muş Meleklerim ben valla ilk defa duydum boyle bir olayı sizinlede paylaşmak istedim.

Turkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Ataturk’un Makedonya;nın Manastır (Bitola) kentindeki askeri İdadi’sinde okuduğu yıllarda (1896-1899) Eleni Karinte adlı Ulah kokenli bir kızla yaşadığı aşk beyaz perdeye aktarılıyor
Makedon yazar Deyan Dukovski;nin "Balkan Olmemiştir" adlı eserinden uyarlanan ve aynı adı taşıyan filmin cekimlerine onumuzdeki gunlerde başlanacağı bildirildi.

Yonetmenliğini Aleksandar Popovski’nin yapacağı film, Makedonya’nın "Kino Oko" şirketiyle Sırbistan, Hırvatistan ve Slovenya’da sinema şirketlerinin ortak yapımı olacak.

Makedonya Kultur Bakanlığı’nın da maddi destek verdiği filmde Mustafa Kemal Ataturk rolunu, “Elveda Rumeli" adlı TV dizisinden tanınan Makedonya’nın Turk kokenli unlu sanatcılarından Ertan Şaban, Eleni Karinte rolunu ise Nataşa Şolyak canlandıracak.
Yonetmen Aleksandar Popovski filmin cekimlerine onumuzdeki hafta icinde başlanacağını belirterek, "Ataturk’un yaşadığı bu buyuk aşkın ozunu sinmaseverlere aktarmaya calışacağız" diye konuştu.
Popovski filmde Hırvatistan ile Slovenya;dan bir cok sanatcının yanısıra son yıllarda Amerika’da adını duyuran Hırvat kokenli aktrist Rade Şerbetciya’nın da rol alacağı belirtildi.