Dostlar, guncel Minecraft'ın ilk surumlerinden bu yana her surumde eklenen yeni eşyalar ve canlılar dışında pek bir farkı yok. Kucuk doku duzeltmeleri gibi falan filan diyebileceğimiz basit şeyler dışında artık bence bir Remake gormeliyiz. Minecraft, hayal ettiklerimizi sergileyebileceğimiz bir yapım biliyorsunuz. Ray Tracing de gelmişken halihazırda, oynanış anlamında da daha gercekci bir Minecraft neden gelmesin? Hem bu kadar yıl sonra gec bile kaldı bence. Tamam, bu oyunda hala son derece gercekci ve komplike yapılar inşa etmek mumkun ama istediğimiz mekanik karmaşıklıkta yapabilmek icin normalinden cok daha buyuk bir yapı yapılması gerekiyor ve gerceğinden gereksiz derecede buyuk ya da boyutunu tutturmak icin normal boyutta ama daha basit yapılar oluyor.
Bence bloklar biraz daha kucultulmeli. Yani gerceğe kıyasla bir blok 4 adet ortalama buyuklukteki tuğlaya falan denk gelmeli ya da artık nasıl daha profesyonel yapılar inşa etmek mumkun olacaksa o şekilde bir duzenleme gelmeli. Ayrıca her şey kuplerden değil de biraz daha lego gibi olmalı. Yani gerekirse yuvarlak cisimler bulunmalı. Ayrıca en sevmediğim kısma gelirsek; oyunda inşa ettiğimiz yapılara, orneğin yatak icin, bir eylem atama olmalı. Oyunda tek tip yatak var, tek kişilik ve sadece renk farkı var. Atıyorum birkac eşya, blok falan filan ile sandalye benzeri bir yapı yaptık ve bir tuşa bastığımızda hangi eylemi yapmak istersiniz diye bir cark cıksa ve oturma eylemi gibi bircok eylemin ve ayarlarının bulunduğu bir menu ve cark arayuzu acılsa cok hoş olurdu. Tabii sectiğimiz nesneye eylem kaydetmede olmalı. Her seferinde cark acıp secersek sıkıcı olur. Aklıma gelen rahatsız olduğum şeylerden biri ise oyundaki eşyaların hepsinin ilkel olması. Bence atıyorum merdiven ( ladder ) eşyasını icat ettikten sonra o merdiveni tekrar calışma masasına koyup bir takım madenler ile guclendirip daha modern bir merdiven icat etmek mumkun olmalı. Ozunde bir hayatta kalma oyunu olan Minecraft'ta uzay ussu gibi yapıların inşa edilebilir olmasının yanında bilmem kacıncı versiyondan kalan, gercekte bir adaya duşsem ve benim bile iki esnek ağac kabuğu ve birkac tane cubuk ile yapabileceğim ilkel merdiven eşyasını, oyunda inşa ettiğim uzay ussundeki kokpit bolumunden yemekhaneye giden aralığa koymak hic cazip gelmiyor.
Şimdi diyeceksiniz ki; "Bu soylediğin her şey, oyunu modlayarak yapılabiliyor." Evet doğru soyluyorsunuz ama kiminin bilgisayarı bu modları kaldırıyor kiminin kaldırmıyor. i5 10400F, GTX 980 ve 16 GB RAM ile 2 mod kuruyorum, oyun iptal... Calışmasını istediğimiz modlar da coğu zaman calışmıyor veya buglu oluyor. Bu modları oyun geliştiricileri yapmıyor sonucta, sizin benim gibi bu işe meraklanan adamlar yapıp yapıp siteye atıyorlar. Optimizasyon gibi bir takım faktorlere cok takılmıyorlar. Ayrıca Minecraft icin bir Remake gelse, firmaya zarar değil yararı fazlası ile olmaz mı? Siz ne duşunuyorsunuz?
Minecraft Remake icin fikirlerim
Oyun Dünyası0 Mesaj
●0 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Teknoloji Forumları
- Oyun Dünyası
- Minecraft Remake icin fikirlerim