Merhabalar, adım Yunus Emre. Uzun bir suredir Minecraft oynuyorum ve son 1 yıldır da sunucular, pluginler, hostingler ile ilgilenmeye başladım. Başlıkta da belirttiğim gibi arkadaşlarımla oynamak icin bir sunucu istiyorum.

Once Rabisu uzerinden 4 GB RAM ile yaklaşık 10 pluginli, 16 kişilik herkese acık bir Survival sunucusu actık. Ancak sunucu herkese acık olduğu icin kimisi geziyor, kimisi devasa farmlar yapıyor, kimisi bir chunk icine 200 mob sığdırdı falan derken sunucu kaldıramaz oldu. Pluginler de oyle ağır değildi, Essentials gibi.

Sonra, herkese acık bir sunucu acmak yerine yalnızca arkadaşlarımla oynayacağım bir sunucu actım Aternos uzerinden. Yeniden sunucu almak istemedim sonucta vanilla, plugin yok, 5-6 kişi oynayacağız o yuzden ucretsiz bir yola başvurdum. Tabii ucretsiz olduğu icin cok sorun cıktı. Normal oynarken bir sıkıntı yok ancak olay chunk yuklemeye gelince oynanmaz hale geliyor. Mob farmı yaptık mesela, sunucuda 4 kişi varsa, 4'u de orada olmadan farm calışmıyordu.(Herhalde sunucunun aşırı yuklenmesine karşı alınmış bir onlem, bilmiyorum.)

Her neyse sonuc olarak arkadaşlarımla oynamak icin yeniden bir Survival sunucusu acmak istiyorum. Vanilla, rahat rahat farmlarımızı yapabileceğimiz, sıkıntı yaşamayacağımız bir sunucu arıyorum. Fazla butcemiz yok, o yuzden ucuk ornekler vermezseniz sevinirim. Port acma olaylarına da az cok goz attım, ancak ne kadar internet altyapısı istediğini bulamadım. Oyle yapabiliyorsam oyle de yaparım sorun yok. Sizce yeniden Rabisu uzerinden mi halletmeliyim? Ya da dediğim gibi port ile falan mı halletmeye calışayım? Onerebileceğiniz başka bir şey var mı? Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa cok sevinirim

Şimdiden teşekkur ederim.