van depremi olu sayısı kac kac kişi oldu yaralı sayısı coğaldı yukseldi vanda son durum resimleri 25 ekim 2011 ile ilgili bilgiler burada melekler
Van'da pazartesi oğle saatlerinde meydana gelen depremin ardından ,yardımlar hızla bolgeye gonderilmeye devam ediyor melekler.Tum Turkiye'nin yardım icin seferber olduğu Van depreminde ne yazık ki zaman gectikce olu sayısı da artıyor.Başbakanlıktan yapılan acıklamayla 1 saat once gelen son durum bilgileri şoyle;

Başbakanlık, depremde yaşamını yitirenlerin sayısının 366'ya, yaralı sayısının ise 1301'e cıktığını bildirdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yonetimi Başkanlığı (AFAD) Van'da meydana gelen depreme ilişkin bir acıklama yaptı. AFAD saat 09.30 itibarıyla hayatını kaybeden vatandaşların sayısının 366, yaralı vatandaşların sayısının ise bin 301 olarak tespit edildiğini bildirdi. Yıkılan bina sayısı ise 2 bin 262 olarak saptandı.

Van Valiliği emrine AFAD tarafından acil ihtiyacların karşılanması icin ilk etapta 3 milyon TL Acil Yardım Odeneği gonderildiği belirtilen acıklamaya şoyle devam edildi:

"Hayırsever milletimizin talepleri doğrultusunda deprem nedeniyle Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla acılan yardım kampanyasında ilk gun itibari ile 263 bin TL nakdi yardım toplanmıştır. 48 il ve 39 kurumdan arama kurtarma, sağlık ve ilk yardım personeli ile ekipmanları, 14 Turk Hava Yolları, 21 askeri ve 2 adet ozel kargo ucağı olmak uzere toplam 37 adet ucak ve araclarla hava ve karadan bolgeye sevk edilmiştir. Başkanlığımızdan 20 kişilik bir teknik heyet Van'a intikal etmiştir. Ayrıca, ceşitli illerden 200 teknik personel gorevlendirilmiştir. Arama-kurtarma faaliyetlerinden sonra, hasar tespitine hemen başlanacak olup, kısa surede tamamlanacaktır."

AFAD 3 adet askeri kargo ucağının da personel ve malzeme transferi yapmak uzere,Ankara-Van arasında ulaşım zinciri oluşturduğunu belirtirken, cadır ve battaniye ihtiyacının karşılanması icin 5 sivil, 3 askeri olmak uzere toplam 8 ucakla sevkiyat devam etmektedir denildi. Karayolu ile de ihtiyac malzemelerinin naklinin devam ettiği belirtildi.

-TOKİ DEVREDE-

Kalıcı konutların inşası icin TOKİ'ye talimat verildiğini kaydeden AFAD, afetzede konutlarının en kısa surede tamamlanacağını, gecici barınma amacıyla da 3 bin adet konteynırın uretimi icin calışmalara başlandığını ve bir ay icerisinde bolgede kurulmasının planlandığını kaydetti. AFAD acıklaması şoyle devam etti:

"Toplam 3.346 arama-kurtarma, 787 sağlık personeli, 16 arama kopeği, 563 iş makinesi ve arac, 7'si hava ambulansı olmak uzere 138 ambulans, 33 jenerator, 95 seyyar tuvalet, 11.211 cadır, 25.539 battaniye, 1.120 gıda paketi, 10.064 gıda kolisi, 21 seyyar mutfak, 2.619 mutfak seti, 5.139 katalitik soba, 425 uyku tulumu, 1 mobil fırın ve 13 ton kumanya gonderilmiştir. Bolgeye gonderilen arama-kurtarma, ilkyardım ve sağlık personeli ile ayni yardımların organizasyonunu yapmak uzere Başkanlığımızca; Ankara Esenboğa, İstanbul Ataturk ve İzmir Adnan Menderes Havalimanlarına birer koordinator ve yeterli sayıda personel gorevlendirilmiştir. İlgili bakanlıklar; arama-kurtarma, gecici barınma, enkaz kaldırma, sağlık, psikososyal destek calışmalarının kesintisiz olarak yurutulmesi amacıyla, afet ve acil durum merkezleri ikinci bir bildirime kadar 7 gun 24 saat calışma esasına gore faaliyete gecirilmiştir. Van Valiliği emrine; psikolojik ve sosyal destek hizmetlerinin verilebilmesi icin uygun nitelikte ve yeterli sayıda personel gorevlendirilmiştir. Arama-kurtarma ve ilk yardım calışmaları kesintisiz olarak devam etmektedir." - Ankara