DINO CRISIS 1
İlk once bu linkten oyunumuzu indiriyoruz. Oyunun artık orijinali satın alınamıyor ve burası en stabil halinin bulunduğu surumlerden birisi. Site uzerinden ISO dosyasını indirme hızı cok yavaşsa Torrent'i indirebilirsiniz.
Dino Crisis [SourceNext] : CAPCOM : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive Hard to find SourceNext re-release of Dino Crisis.
archive.org
ISO dosyasını standart olarak calıştırıp kurulumu yaparsınız. Eğer olmazsa DAEMON Tools işe yarayacaktır. Oyunu kurduktan sonra cozunurluğe ve oynanışa yardım edecek Rebirth eklentisini indiriyoruz.

The Apple of Eden Make retro-gaming great again.

DLL dosyasını kurduğumuz oyun klasorune atıyoruz. Dilerseniz aynı siteden HD videoları da indirip Movie klasorune atabilirsiniz. DLL dosyasını attıktan sonra DINO yazılı launcherı calıştırıyoruz ve karşımıza bu ekran geliyor. Gorselde benim kullandığım ayarlar bulunuyor. Rebing controls kısmından kendinize gore tuş atayabilirsiniz.
Surprizbozan
Bundan sonra OK dedikten sonra oyunumuz başlayacaktır. Eğer başlamazsa uyumluluk modunu Windows 8 secip deneyin. Yine olmazsa bu videoyu da izleyerek adımları tek tek kontrol edin.
DINO CRISIS 2
Burada Duckstation PS emulatorune ihtiyacımız var. Ben adım adım anlatan uygun bir video buldum İngilizce olsa bile yalnızca adımları takip etseniz kolayca yapıyorsunuz. Takılan olursa buradan yazabilir yanıtlarım.
İhtiyacımız olan tum dosyalar ve indirme linkleri. Oyun, emulator kullandığımız icin PSX versiyonu olmalı. PC versiyonu uyumlu değil.
Emulator ve PSX BIOS'u;
https://github.com/stenzek/duckstation/releases/download/latest/duckstation-windows-x64-release.zip
PSX - Playstation BIOS (SCPH1001.bin) Download PSX - Playstation BIOS (SCPH1001.bin)
Oyun ve HD paketi;
https://cdromance.com/psx-iso/dino-crisis-2-usa/
Dino Crisis 2.rar

Şimdi videoyu izlediyseniz, kurulumları yaptıysanız (oyunun da calıştığını denediyseniz) sıra geldi HD paketi nasıl kullanacağımıza. İlk once indirdiğimiz RAR. dosyasının icindeki klasoru Belgelerim kısmındaki Duckstation - Textures klasorunun icine atıyoruz.
Bundan sonra masaustundeki (veya nereye cıkardıysanız) Duckstation klasorunden duckstation-qt olan uygulamayı acıp ayarlara geri gidiyoruz. Burada Tweaks/Hacks bolumu olacak. Burada bazı ayarları aktif ediyoruz;
Enable VRAM Write Texture Replacements
Preload Textures Replacements
Allow Booting Without SBI File
Bunları sectikten sonra cıkıyoruz ve oyunu normal duckstation-nogui olan uygulamaya girip başlatıyoruz. Boylece HD arka planlar yuklenmiş oluyor. İlk acılışta yuklenmesi biraz vakit alacaktır.
Oyunlar son halinde bu şekilde gorunecektir. Kendi kayıtlarım;