İlk olarak hepinize merhabalar. Biliyorum, 1.14 surumu geleli biraz zaman oldu. Ancak ben bilmeyenler varsa ve Sosyalde konusunu gormedim diye yinede yapıyorum. Uzun bir konu olacak sanırım. Oyuna gelen her şeyi ozetlemeye calışacağım.

Bloklar--

Bambu: İskele ve Cubuk yapımında kullanılır. Ormanlarda yetişir.

Varil : Sandık gibi depolama gorevi gorur. Sandık ustunde blok varken acılmazken, Varil acılır.
Varile ile bir duvar dikseniz bile bir şey olmaz.

Can : Koylerde bulunur, Calındığında koyluler evlerine gider. *Baskınlarda veya geceleri koylulerin yem olmaması icin kullanılabilir.

Yuksek Fırın : Sadece maden eritilebilir. Normal fırından 2 kat daha hızlıdır.
Duman Fırını : Sadece Gıda pişirilebilir. Normal fırından 2 kat daha hızlıdır.

*Normal fırını kullanmak yerine 2 ceşit fırını kullanarak zaman kurtarın!

Haritacılık Masası : 2 haritayı birleştirerek daha geniş bir harita sağlar.

Komposter : Bitki ve ekinleri parcalayarak kemik tozuna donuşturmeyi sağlar.

Okcu Masası : *Sadece koyluler kullanabiliyor

Zımpara Taşı: İki aleti birleştirerek Onarmaya yarar, Ayrıca bir eşyadaki buyuyu kaldırmaya da yarar.

Fener : Meşale gibidir, daha zor yapılır ve daha fazla malzeme ister. Bence yapmaya değmez ancak dekorasyon olabilir.

Kursu : Yazılıp bitirilmiş kitapları ustune koyup okuyabilirsiniz.

Dokuma Tezgahı : Flamalara desen eklemek icin kolay yol. Yapımı da kolay, Cok işe yarayan bir alet.

İskele : *Wiki sayfasından Alıntı*
Bambu ve ip kullanılarak hazırlanmış yeni, hızlı bir şekilde tırmanabilen bir blok . Oyuncunun sadece basarak iskele bir ayağı inşa edebilirsiniz kullanımını tarafına ust bir iskele bloğu karşısında, hem de yer iskele uzerinde. Alt blok kırıldığında tum yapı kırılır . Oyuncu bir bloğa zıplayarak tırmanabilir ve sinsi tuşuna basarak inebilir . Oyuncu, başka iskele bloğu olmadığında gizlice bastırarak normal bir şekilde gizlice girebilir . Kenarlarda sadece bambu payandalar uzerinde yerleşim carpışma tespiti bulunur. Altında bloklar olmadan iskele uzerinde yuruyebilen bir tabana sahiptir. Destek tabanından duşmeden 6 blok dışarı yerleştirilebilir.

Tabela ceşitleri : *Her odun ceşidine gore tabela eklendi.

Basamak ceşitler : *Her taş ceşidine gore basamak eklendi.

Taş Kesici : Her taş ceşidini crafta gerek kalmadan basamağa,yarım bloğa ve diğerlerine cevirebilir. Yine bir iş kolaylaştırıcı eklenti.

Eşyalar--
Flama desenleri : Dokuma tezgahında kullanmak icin hazır Flama desenleri.

Arbalet : *Arbalet'in ne olduğunu biliyorsunuzdur buyuk ihtimalle .

Deri At Zırhı : At icin kullanılan deri zırh. Altın,Elmas varken Deri yoktu bu guncellemeyle deride geldi.

Kedi yumurtlama yumurtası. Fox spawn yumurtası. Panda spawn yumurtası. Yağmacı yumurtlama yumurtası. Ravager yumurtlama yumurtası. Lamalı Ticaretatci yumurtlama yumurtası. Seyyar spawn yumurta. Canlılar--

Kedi
Tilki
Mooshroom
Panda
*Pillagers : Duşman ceteleri, Koyleri basarak yağmalarlar.

*Yağmacı : Pillagerileri taşıyan Duşman, Ekinleri ezer.

*İllegarlar Devriye halinde baskın yapacak koy ararlar.

*Lamalı seyyar : Minecraft dunyasını gezer. Yolunuza cıkar ise ticaret yaparsınız.

Mekanlar--

Bambu Ormanı : yeni biyom.

Pillager Karakolu : Pillager bolgesi. Oraya baskın yapmak cesaret ister ve iyi ganimet cıkar.

*Karlı Tundura biyomuna koy eklendi.

*Zombi Koy : Terkedilmiş ve icerisinde sadece zombiler olan koy ceşidi.

Evet arkadaşlar incelememizin sonuna geldik. Gorduğunuz gibi Mojang bu sefer calışmış. Minecraft icin bir donum noktasıdır bence bu. Eğer İncelememi beğendiyseniz teşekkur niyetli beğenebilirsiniz. Yardımcı olduysam ve bir şeyler oğrettiysem ne mutlu bana.