Arkadaşlar ben minecraftta hard pvp oyuncusuyum yani hem cok oynuyorum. Hem de cok iyi oynuyorum 2 senedir oynuyorum ama artık isyan ettiğim bi durum var ''Goruş Mesafesi'' bildiğiniz gibi oyunda ozellikle online oynuyorsunuz. Bu cok onemli ama arttırdıkca bilgisayarı zorlayan bir ayar ben 2 GB RAM ile oynamaya calışıyordum 2 chunkda onumu gorememekten bıktım bu sene sisteme 4 GB RAM daha takviye edip guncel 64 bit Windows 10 kurdum.

Ama nafile yine 2 chunkda oynamaya mahkumdum optifine yukluydu optimizasyonu daha iyi olan 1.8 surumunde oynuyordum en ince detayına kadar tum ayarlar duşuktu 2 chunkda sorunsuz 100-200 FPS arası oynuyordum (bu arada 200 taban genelde ortası oluyor) ama RAM eklememe rağmen ve her şeyin duşukte olmasına rağmen javanın en guncel 64 bit javası olmasına rağmen duşuk chunkda oynayabilmek beni hayal kırıklığına uğrattı.

O kadar istiyordumki masaustumde sadece 3 dosya var herşeyi en iyi perfonmansa ayarlayıp oyunda onumu gorememek iyice beni delirtti neyse bu zamana kadar bu durumda 2 chunkda oynayıp yuksek chunkda oynayan oyunculardan geride kaldım. Bugun tekrar 4 chunk denedim sonuc husrandı yok abi kasıyor yani diyorum daha yapacak pek bişey kalmamış gibi gozukuyor ama bana yardım edebilecek kimse var mı ? Lutfen bu cok onemli.