8 şubat hangi illerde okullar tatil
8 şubat kar tatili
Sevgili melekler, gecen hafta ki olumsuz hava koşulları sebebiyle yaşanılan karlı gunler , o kadar etkili olmasa da geri geliyor. Edirne 'den yurda giriş yapan yeni bir soğuk hava dalgası yurdu etkisi altına almaya başlayacak. Bu arada Anadolu'da da karlı ve soğuk hava etkisini devam ettiriyor. Son verilen bilgilere gore yarın tatil olacak şehirler ve hava koşulları hakkında ki bilgiler şoyle...

BİNGOL
Bingol'de yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gun ara verildi.
Bingol Valiliğinden yapılan yazılı acıklamada, yoğun kar yağışı ve kotu hava koşulları nedeniyle il genelindeki tum okul oncesi, ilkoğretim ve ortaoğretim kurumlarında 8-9 Şubat tarihlerinde eğitime ara verildiği bildirildi.
ELAZIĞ
Elazığ İl Milli Eğitim Mudurluğunun internet sitesinden yapılan acıklamada da, İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karar doğrultusunda 10 ilcedeki ilk ve orta dereceli okullarda, yoğun kar yağışı nedeniyle 8 ve 9 Şubat'ta eğitime ara verildiği bildirildi.
Belirtilen tarihlerde il merkezinde ve ilcelerde bulunan taşımalı eğitim yapılan okulların da tatil edildiği kaydedildi.
KONYA
Etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitime Konya'nın Bozkır ilcesinde 1,5 gun, Karaman'ın Sarıveliler ilcesinde ise yarım gun ara verildi.
Bozkır Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla Bozkır merkez, belde ve koylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1,5 gun ara verildiğini belirtti.
Sarıkaya, yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan koy yollarında yol acma calışmalarının devam ettiğini soyledi.
Beyşehir'de de etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor. İlcede koylulerin gecim kaynağı olarak beslediği kıl kecileri, etkili olan ağır kış şartlarına rağmen beyaz ortuyle kaplı acık arazilerde her gun suruler halinde yuruyuşe cıkarılıyor.
Suru sahipleri, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle kucukbaş hayvanlarını beslemekte zorluk cekiyor. Suruler, uzun sure kar altında ot bulmaya calışırken, besin ihtiyaclarını alandaki kurumuş yapraklarla karşılamaya calışıyor.
KARAMAN
Karaman'da da etkili olan kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Yağışlar nedeniyle Sarıveliler ilcesinde okulların bugun oğleden sonra tatil edildiği bildirildi.
Karaman-Mersin karayolu Sertavul Gecidi'nde da kar yağışı yuzunden ulaşım guclukle sağlanıyor. Başyayla ve Sarıveliler ilcelerinde sabah saatlerinden buyana yoğun şekilde devam eden kar yağışı, ilce merkezlerinde 80 santimetreye kadar ulaştı.
Kar yağışı nedeniyle Sarıveliler-Konya, Başyayla-Konya ve Sarıveliler-Alanya yolları ile bu ilcelere bağlı 15 koy yolunun kapandığı bildirildi.
CANKIRI
Cankırı'da sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.
Cankırı Valiliğinden yapılan acıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi, Şabanozu ve Eldivan ilceleri ile koylerinde yarın eğitime ara verildiği bildirildi.
Acıklamada, engelli vatandaşlar ve hamilelerin bugun saat 15.00'ten sonra ve yarın izinli oldukları ifade edildi.
İl Ozel İdaresinden yapılan yazılı acıklamada, Atkaracalar'da 11, Cerkeş'te 15, Ilgaz'da 66, Kurşunlu'da 5, olmak uzere toplam 97 koy yolunda ulaşımın sağlanamadığı belirtildi.
Yolların acılması icin kar makinesi, 12 greyder, 4 dozer ve 6 kar kamyonu ile 23 ekibin aralıksız calışmalarını surdurduğu kaydedildi.
ADIYAMAN
Adıyaman'ın Golbaşı ilcesinde yoğun kar yağışı nedeni ile okullar 3 gun tatil edildi.
Golbaşı'nda dun akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı nedeniyle ilce merkezi ile koy ve beldelerdeki ilk ve ortaoğretim duzeyindeki okullarda 3 gun eğitime ara verildi. Golbaşı Milli Eğitim Muduru Aziz Ozduman yaptığı acıklamada, etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların 3 gun tatil edildiğini belirtti. Ozduman, "Şiddetli kar yağışı nedeni ile koy yollarının kapalı olması taşıma servislerinin taşımayı yapamaması ve oğrencilerin can guvenliği icin ilce hıfzıssıhha kurulu kararı ile okullar 3 gun tatil edilmiştir." dedi.
İlcede devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken bircok koy yolu da ulaşıma kapandı. Yetkililer yol acma calışmalarının surduğunu bildirdi.
SİVAS
Kar yağışının etkili olduğu Sivas'ın Yıldızeli İlcesi'nde de ilk ve orta dereceli okullar da 2 gun tatil edildi.
TUNCELİ
Kar yağışı nedeniyle Tunceli il merkezi ve Mazgirt ilcesinde 3 gun, Sivas'ın Yıldızeli ilcesinde 2 gun eğitime ara verildi.
Tunceli kent merkezi ve Mazgirt ilcesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 3 gun ara verilmesi kararlaştırdı.
Kar yağışının etkili olduğu Sivas'ın Yıldızeli ilcesinde de ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 2 gun ara verildi.
AFYON
Afyonkarahisar il merkezinde eğitime kar nedeniyle bugun ara verildi.
Valilikten yapılan yazılı acıklamada, kar yağışı nedeniyle merkez ile merkeze bağlı koy ve beldelerde bulunan tum okullarda eğitime bir gun ara verildiği bildirildi.
ISPARTA
Isparta merkez ile Gonen ilcesinde etkili kar yağışı nedeniyle eğitime bir gun ara verildi.
Vali Memduh Oğuz, kar kalınlığının 20 santimetreye ulaştığını, bu nedenle ilkoğretim okulları ve liselerde bir gunluk tatil kararı aldıklarını belirtti.
Kar yağışının Gonen ilcesinde de etkili olduğunu soyleyen Vali Oğuz, ''Gonen'de kaymakam arkadaşımız okulları tatil etti. Diğer ilcelerdeki kaymakam arkadaşlarımıza da talimat verdim. Kar yağışının etkili olduğu bolgelerde eğitime ara verilecek'' dedi.
Oğuz, ilcelerde kapalı koy yolu bulunmadığını bildirdi.
ANTALYA
Antalya'da şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Buyukşehir Belediyesi sınırlarındaki ilkoğretim okulu ve liselerde eğitime ara verildi.
Antalya Valiliğinden yapılan acıklamada, hava muhalefeti nedeniyle Buyukşehir Belediyesi sınırları icinde kalan okullarda eğitime, bugun ara verildiği bildirildi.
KUTAHYA
İlde dun gece başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle 130 koy yolu ulaşıma kapandı. İl genelinde etkisini surduren yoğun kar yağışı ve tipi, gunluk yaşamı olumsuz etkilerken, ulaşımda da aksamalara yol acıyor.
Kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığı şehir merkezinde belediye ekipleri ana arterlerde kar kureme ve tuzlama calışmalarına devam ediyor. İş makineleriyle toplanan kar birikintileri, kamyonlara yuklenerek şehir dışına taşınıyor.
Eskişehir, Afyonkarahisar ve Tavşanlı bağlantı yollarında ise Karayolları 145. Şube Şefliği tarafından kar kureme ve tuzlama calışması yapılarak, araclarının lastikleri zincirsiz olan ve yanlarında takoz ile cekme halatı bulundurmayan suruculerin trafiğe cıkmasına izin verilmiyor.
Yaklaşık 50 kişiden oluşan İl Ozel İdaresi ekipleri, 24 iş makinesiyle ulaşıma kapalı olan 130 koy yolunu kısa surede acmak amacıyla yoğun calışma yurutuyor.
internethaber