Yaklaşık 2 milyon memur ve 1.8 milyon memur emeklisinin merakla izlediği toplu sozleşme goruşmeleri devam ederken muzakerelerden ilk gelen haberler memurları sevindirecek.
Dunku goruşmelerde alt hizmet kollarının tum istekleri konuşulurken, bircok alanda da mujdeli haberler cıktı.
İşte gundeme alınan konular:
Eğitim ve oğretim hizmetleri sınıfındaki personelin ek odeme oranlarının 50 puan (314 TL) artırılması.
Universite oğretim elemanlarının ek odeme oranlarının 310 TL artırılması.
Oğretim elemanlarının universite odeneğinin 410 TL artırılması.
Oğretmenlere her yıl başında verilen hazırlık odeneğinin artırılması.
Yuksek lisans ve doktoralı oğretmene ek ders ucreti odenmesi.
Atalamalarda yaş şartının kaldırılması.
Askerliğini yedek subay olarak yapan oğretmenlerin OYAK kesintilerinin iadesi.
2005'ten sonra gorev yapanlara 1 derece verilmesi.
Araştırma gorevlilerinin birinci dereceye yukseltilmesi.
İlksan uyeliğinin zorunluluktan cıkartılması.
Yuksekoğretim kurumlarındaki itfaiye personelinin genel idare sınıfına alınması.
Universitelerde 50/d'ye gore gorev yapan araştırma gorevlilerinin, 33/a kapsamında atanmaları.
Yaklaşık 2 milyon memur ve 1.8 milyon memur emeklisinin merakla izlediği toplu sozleşme goruşmeleri devam ediyor. Dunku goruşmelerde alt hizmet kollarının tum istekleri konuşulurken, bircok alanda da mujdeli haberler cıktı. Takvim toplu sozleşme masasındaki tum ayrıntılara ulaştı. İşte gundeme alınan konular:
Eğitim ve oğretim hizmetleri sınıfındaki personelin ek odeme oranlarının 50 puan (314 TL) artırılması.
Universite oğretim elemanlarının ek odeme oranlarının 310 TL artırılması.
Oğretim elemanlarının universite odeneğinin 410 TL artırılması.
Oğretmenlere her yıl başında verilen hazırlık odeneğinin artırılması.
Yuksek lisans ve doktoralı oğretmene ek ders ucreti odenmesi.
Atalamalarda yaş şartının kaldırılması.
Askerliğini yedek subay olarak yapan oğretmenlerin OYAK kesintilerinin iadesi.
2005'ten sonra gorev yapanlara 1 derece verilmesi.
Araştırma gorevlilerinin birinci dereceye yukseltilmesi.
İlksan uyeliğinin zorunluluktan cıkartılması.
Yuksekoğretim kurumlarındaki itfaiye personelinin genel idare sınıfına alınması.
Universitelerde 50/d'ye gore gorev yapan araştırma gorevlilerinin, 33/a kapsamında atanmaları.
TAŞERON MUJDESİ
Calışma Bakanı Faruk Celik, toplu sozleşme toplantısının dunku acılışında 14 Mayıs gunu genele ilişkin taleplerin değerlendirilmesine başlanacağını ve ayrıca 14'unde kamu işveren heyetinin teklifini de heyete takdim edeceklerini belirtti. Bakan Celik, katıldığı TV programında ise taşeron firmalara bağlı işcilerin sorunlarının da cozuleceğini soyledi. "Yıllık izinleriyle, maaşlarıyla ilgili sıkıntıları var. 14 sorunu tespit ettik" diyen Celik, tum sorunları bu donemde cozeceklerini soyledi. Toplu sozleşme goruşmeleri bugun devam edecek.
Calışma Bakanı Faruk Celik, toplu sozleşme toplantısının dunku acılışında 14 Mayıs gunu genele ilişkin taleplerin değerlendirilmesine başlanacağını ve ayrıca 14'unde kamu işveren heyetinin teklifini de heyete takdim edeceklerini belirtti. Bakan Celik, katıldığı TV programında ise taşeron firmalara bağlı işcilerin sorunlarının da cozuleceğini soyledi. "Yıllık izinleriyle, maaşlarıyla ilgili sıkıntıları var. 14 sorunu tespit ettik" diyen Celik, tum sorunları bu donemde cozeceklerini soyledi. Toplu sozleşme goruşmeleri bugun devam edecek.
Memura zam haberleri son gelişmeler - Memurlara mujde
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●30 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Memura zam haberleri son gelişmeler - Memurlara mujde