Aksiyon / Seruven, Macera Oyun Turu Adındanda anlaşılacağı gibi Aksiyon ve Macera iceren oyunlardır.Ornek vermemiz gerekecek olursak; GTA (Serisi), Tomb Raider, Prince of Persia (Serisi), Hitman (Serisi), Assassin's Creed (Serisi), Max Payne (Serisi)...
RPG (Role Playing Game) Oyun Turu Rol yapma oyunu olarak tanımını yapabiliriz. Bir karakter yaratılarak o karakterin eğitimi, giysilerini, sahip olabileceği yeteneklerini ve oynanmak istenen klasa gore Level 1'den başlayarak karakter geliştirilmesine dayanan oyunlardır. RPG turuoyunlara ornek vermemiz gerekirse; Diablo, Knight Online, Titan Quest gibi oyunlar...
Strateji Oyun Turu Strateji oyunlar genelde isminde anlaşılacağı gibi stratejik kararlarla oynanan oyunlardır. İnsanların hayatta kalabilmesi icin ev yapması, yemek icin tarla yapılması, malını yağmadan koruması icin asker cıkarması gibi gerceğe dayalı oyunlardır. Ornek vermemiz gerekirse; Age of Empires (Serisi), Star Craft, Red Alert, Cossack...
Simulasyon Oyun Turu Simulasyon turundeki oyunların amacı basittir; gercek olayları bize aynen aktarmasıdır.Kullanımları hatta konsolların bile gerceğe uyarlanması bir cok kişiye zevkli gelmektedir. Bunlar Ucak, Gemi, Aile vb. simulasyonu olabilir.Ornek verecek olursak bu oyun tipleri; Sims (Serisi), Flight Simulator, Ship Simulator, H.A.W.X (Serisi)...
Bu anlatım ile oyun oynamak isteyen arkadaşlara nasıl oyun tercih edecekleri hakkında biraz olsun bilgi vermek istedim. Benim anlatacaklarım bunlardan ibaret arkadaşlar. Anlatabildiysem ne mutlu bana