"Erkekler kadınlara gore daha basit duşunur. Ayrıntılar onlar icin cok da onemli değildir. Ayrıntılar arasında boğulan kadınsa erkekleri kendisi gibi sandığı icin anlaşılmaz bulur. Oysa bu kadar duşunmeye gerek yok...
Ancak unutmayın ki ben bir erkeğim (tırnak icinde yazılanlar amazonzeynonun goruşleri değildir ve o erkek de değildir ) ve tıpkı diğer erkekler gibi davranışlar gosteririrm. Bu yuzden yazdıklarımı genele uygulamak ya da uygulamamak tamamen size kalmış. Sorumluluk kabul etmiyorum. Tamam, sozu uzattım biliyorum, oyleyse hemen başlıyorum:

• Evet kıskancım. Ama ben tum gunumu "Acaba şu anda sevgilim ne yapıyor?" diye duşunerek gecirmiyorum. Sevgilimi zırt pırt arayıp kontrol etmiyorum. Cunku biliyorum ki, bir insan (kadın ya da erkek fark etmez) bir şey yapmayı kafasına koydu mu yapar.

• Sevgilimden once de bir hayatım vardı. Ve ben o hayatta yaptığım şeyleri sevgilim varken de yapmak istiyorum. Bunun bir olay haline gelmemesi gerekiyor. Televizyonda mac izlemem artık sevgilimi daha az seviyorum anlamına gelmez.

• Arada bir erkek arkadaşlarımla dışarıya cıkmamın ne zararı var? Ben sevgilimin kız arkadaşıyla alışverişe gitmesine bir şey diyor muyum? Bu da ona benziyor. Biz alışveriş sevmiyoruz da toplanıp icmeyi seviyoruz mesela. Hem bu kadar erkek birlikte dışarıya cıkanca merak etmeyin, hicbir kadın yanlarına yaklaşmaz.

• İş benim icin onemli. Cunku işimden kazandığım para sayesinde sevgilimle bir yerlere gidebiliyoruz, yiyip iciyoruz. Şimdi soruyorum. Acaba iş sahibi olmayıp tum zamanını sizinle ilgilenen bir erkeği mi istersiniz yoksa işinde başarılı olan ve devamlı yukselen bir erkeği mi? Maalesef bazen bunun ortası olmuyor.

• Eski sevgililerden konuşmayı sevmiyorum. Onlar gecmişte kaldı. "Beni mi yoksa eskisini mi daha cok seviyor acaba? diye duşunmenin de alemi yok. Eğer eskisini seviyor olsaydım, şimdiki sevgilimle beraber olmak yerine yine onu elde etmeye uğraşırdım. Bu arada kıyaslamak da cok kotu bir şeydir.

• Sevgilim beni kızdıracak bir şey yapmışsa bunu direkt olarak soyluyorum. İğnelemiyorum, imalarda bulunmuyorum. Kavga edeceksek orada hemen edelim istiyorum, sarkmasın, bu gerginlik gunlerce surmesin diye cabalıyorum. Bu yuzden "Sen surekli benimle tartışıyorsun" diye suclamanın alemi yok.

• Estekik hoşuma gidiyor. Bakımlı ve alımlı bir kadının yanında kendimi daha iyi hissediyorum. Kadına da boylesi yakışıyor zaten. Erkek gibi giyinip de "Nasıl olmuşum?" diye sorarak şansınızı zorlamayın lutfen!

• Sadakatle bağlı olduğum bazı eşyalarım vardır. Bunlara kimsenin dokunmasını istemiyorum. "Benden kıymetli mi?" diye sormayın alacağınız cevabı hayatınız boyunca unutamayabilirsiniz...

• Sadece kadınların mı iltifata ihtiyacı var? Tabi ki hayır. Sevgilimin beni şımartacağından korkup arada bir de olsa tek guzel soz bile soylememesi bana cok dokunuyor. Hep duymak olmaz ki, arada bir de soylemek lazım.

• "Sevgilim duydun mu, bilmem kim, bilmem kimi aldatmış" diye başlayan ve yakın cevremizdekiler anlatan dedikodulardan nefret ediyorum. İlgilenmiyorum. bu tur bir dedikoduya cevap vermediğim zaman "Sen artık benimle hic konuşmuyorsun" demek resmen haksızlık arkadaşlar!

• Televizyon programları konusunda zevklerimizin farklı olması hicbir şey paylaşmıyoruz anlamına gelmez ki. Ağa gecinen bir suru kıllı adamın bir suru kızı kendilerine aşık etmesinden oluşan dizilerin yerine elbette Discovery Channel'de "Sıra dışı makineler" programını tercih ederim. Hem ikinci televizyona karşı cıkmak da neyin nesi?

• Evim benim kalemdir. Bana haber vermeden gelecek her misafir duşman olarak algılanacak ve geri puskurme taktikleri uygulanacaktır. Bir telefon edip de "Bu akşam şunlar gelmek istiyor gelsinler mi" demek cok mu zor?

• Ben ağız tadına duşkun olan erkeklerdenim. "Bir erkeğin kalbine giden yol midesinden gecer" sozune yurekten inanıp, yeteneği olmadığı halde yemek yapmakta ısrar edenlere sesleniyorum. Herkes yemek yapsaydı, lokantalar muşteri bulamazdı.

• Sevgilim ailesine ne kadar duşkunse ben de o kadar duşkunum. Bir kadının gunde 10 kez annesiyle konuşması sorun olmuyor da erkeğin annesine arada bir telefon edip hatırını sorması neden "Ana kuzusu" şeklinde algılanıyor?"

Araştırmalar, erkeklerin basit duşunduğunu ve cok ayrıntıcı olmadığını soyleyerek bunun cok matah bir şey olduğunu savunurlar ama bakın bizim hic boyle bir sıkıntımız yok. Genelde erkekler ve onların dertleri ile ilgili konular gundeme getiriliyor acaba neden?