SBS'de Hatalı Soru İddiası
SBS'de Hatalı Soru

Sevgili melekler, gectiğimiz haftasonu yapılan 2012 SBS 9. sınıf soruları icinde bulunan kimya sorusunun hatalı olduğu iddia edildi. SBSde hatalı soru iddiası ile ilgili haberin detayları şoyle ...

Konya'da bir dersanenin Yonetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, bugun yapılan Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) A kitapcığında yer alan Fen Bilimleri Bolumu'ndeki 9'uncu kimya sorusunun hatalı olduğunu iddia etti.

Sistem Dershanesi Yonetim Kurulu Başkanı Naci Atalay, SBS'de yer alan soruların Milli Eğitimin mufredatında yer alan konulardan oluştuğunu hatırlatırken, soruların bir coğunda anlaşılmasının kolaylaştırılması icin şekiller cizildiğini soyledi.

İŞTE O SORU
Atalay, Fen Bilimleri Bolumu'ndeki A kitapcığının 9'uncu sorusunda "Kırılgandır. Yuzeyi Mattır. Oda sıcaklığında katıdır. Elektron almaya yatkındır' ozellikleri verilen element, aşağıdaki hangi periyodik tabloda koyu renkle belirtilen bolgede yer alır ?" denildiğini belirterek şoyle dedi:

"Soru ve cevapları incelediğimizde hem B seceneğinin, hem C seceneğinin taralı bolgesinde bulunan bazı elementlerin yukarıdaki ozellikleri taşıdığını gorduk. B seceneğindeki taralı bolgede 8A grubu (soygazlar) ve 7A grubunun ilk iki uyesi oda koşullarında gazdır. Bu nedenle B seceneğindeki coğu elementin temsil edildiği taralı bolge yukarıda verilen ozellikleri taşımamaktadır. Doğru şık olduğu acıklanan B seceneği hatalıdır. En yakın cevap 'C' gozukuyor. 8A (soygazlar) oda koşullarında katı değildir, yuzeyi mat olmaz, elektron almaya veya vermeye yatkın değildir."

Oğrenci ve soruları inceleyen oğretmenlerin B ve C seceneği arasında hangisinin doğru cevap olduğu konusunda cıkmaza duştuklerini ifade eden Atalay,"Umuyorum bu soru tekrar gozden gecirilir. Cunku Turkiye capında boyle duşunen cok sayıda oğrenci olduğunu duşunuyorum. Biz de onun icin bu sorunun yeniden gozden gecirilmesinde yarar var diyoruz" diye konuştu.

Rotahaber