cebinden para alan oğlunu kemerle doverek hastanelik eden babaya 5 yıl hapis istemi.

Onur Mahallesi’nde 29 Haziran 2006’da meydana gelen olayda iddiaya gore, 5 cocuk babası işsiz Huseyin Y., pantolonun cebindeki 10 YTL’sini bulamadı. Eşi bir lokantada bulaşıkcılık yaptığı icin evde bulunmayan Huseyin Y., bu sırada eve elinde cikolatalarla gelen oğlu K.Y.’nin, cebindeki parayı aldığını duşunerek ofkelendi. Baba Huseyin Y. pantolonunun kemerini cıkararak minik oğlunu uzun sure dovdukten sonra evden cıktı. Babanın evden ayrılmasının ardından 9 yaşındaki A.Y., kardeşini, komşularının oğlu 10 yaşındaki M.E.C. ile birlikte Şakirpaşa Sağlık Ocağı’na goturdu. Sırtı ve goğsunde ezik ve morluklar olan cocuğun durumunu goren sağlık gorevlileri polise haber verdi. Sağlık ocağına gelen Cocuk Şube Mudurluğu ve Şakirpaşa Polis Merkezi Amirliği ekipleri K.Y. ile konuşarak dayağın nedenini oğrenmeye calıştı. Babasından korktuğu icin once polislere, ‘Merdivenden duştum’ diyen cocuk, daha sonra gerceği anlattı. K.Y., canının cikolata istediğini ve babasının cebinden sadece 50 Ykr aldığını belirterek, “Babam elimde cikolata gorunce beni kemeriyle dovdu. Annem calıştığı icin evde yoktu” dedi.

ANNE: BENİ DE COK DOVDU

Cocukları ekip otosuna bindiren Cocuk Şube Mudurluğu polisleri, Sanayi Carşısı’nda bir lokantada bulaşıkcılık yapan anne 32 yaşındaki Emel Y.’nin yanına gitti. Polisleri bir anda karşısında gorunce şoka giren Emel Y., sakinleştirildi. Huseyin Y.’yi arayan polis, kontrol etmek icin eve gittiği sırada, dayakcı babayı sokakta gorup gozaltına aldı. Eşine, “Sen nasıl bir babasın, insan cocuğunu boyle dover mi” diye tepki gosteren Emel Y., “Bugune kadar beni de cok dovdu. Ama bu kadar hic olmamıştı. Cezasını ceksin” diyerek şikayetci oldu. Gozaltına alınan baba ise oğlunun 50 YKr değil, 10 YTL'sini aldığını ileri surerek dovduğunu kabul etti. Tutuksuz yargılanmak uzere serbest bırakılan Huseyin Y. hakkında, ‘Alt soya işkence ve yaralama” sucundan dava acıldı. Hakkında 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istenen Huseyin Y., onumuzdeki gunlerde Adana Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.

Milliyet