Oğretmenlere ABD mujdesi.!
60 bin Turk oğretmene Amerika'da iş buılma fırsatı.
Tayin bekleyen oğretmenlere mujde. 2007-2008 oğretim yılında, ABD'deki okulların yuzde 60'ında yabancı dil dersi Turkce olacak.
60 bin Turk oğretmene yurt dışı yolu acılıyor.
Amerika, tarihinin en onemli projelerinden birini gelecek yıl hayata geciriyor...
Washington yonetimi, dunyada 'anti Amerikan' duşuncenin her gecen gun daha da artması nedeniyle, eğitim kurumlarında yeni bir uygulamaya gidiyor.
Bu calışma, Turkiye icin bulunmaz bir fırsat olacak. 2007-2008 yılı oğretim yılında, Amerika'daki okulların yuzde 60'ında, Turkce, Rusca ve Cince yabancı dil dersi secenekleri konulacak.
100 milyon dolar ek butce
ABD Başkanı George W. Bush'un 'kuresel birliktelik' calışması olarak nitelenen yeni dil secenekleri yasası, yıl sonuna doğru ABD Temsilciler Meclisi'nde kabul edilecek.
3 yeni dil secenekleri icin butceden 100 milyon dolar ek butce istenecek.
Turkce eğitim icin, 60 bin Turk oğretmen ABD'de iş fırsatı yakalayacak.
ABD'de şu anda 100 bini aşkın yabancı oğretmen var.
Turkce, Rusca ve Cince'den sonra, bu rakamın 250 bin dolayında olması bekleniyor.
ABD'de eğitim sistemi
Amerika'daki temel eğitim veren okullar, "Local Boards of Education" tarafından kontrol ediliyor.
Amerika'da Elemantary (Temel) ve Secondary (İkinci) eğitim zorunlu olup, bazı eyaletlerde farklılık gosteriyor.
Elemantary (ilkokul+3 yıl), toplam 12 yıllık Secondary eğitimi; (ilkokul+ortaokul+lise 6 yıl), Junior High School (ortaokul+3 yıl), Senior High School (lise) oluşuyor.
İngilizce 4 yıl, diğer yabancı diller ise 3 yıl. Amerika'nın Alaska eyaletinde, eğitim daha kısa surede veriliyor.
Aranan ozellikler
Yasanın resmileşmesinden sonra Turkce oğretmen alımına başlanacak.
Liselerde gorevli oğretmenler yıllık 38 ila 44 bin dolar, universitelerde calışacaklar ise 40 ila 54 bin dolar kazanacak.
Oğretmen secerken aranan ozelliklerden bazıları şoyle:
* Cok iyi derecede İngilizce ve Turkce bilmek
* 25 ila 30 yaş arasında olmak
* Yurt dışında eğitim gormek (Oncelik kazandırıyor)
* Turkiye'den iyi referans..
Takvim
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Oğretmenlere ABD mujdesi.!