Arkadaşlar gecen yıl oyunun korsanını oynarken bir sorunla karşılaşmıştım ve cozumunu paylaşmıştım. Belki bu hatayı alanınız varsa Technopat'tan da artık bu sorunu cozebilirsiniz. Cozum tamamen bana ait.

Could not open key: "UNKNOWNComponentsxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxx" olarak gorduğumuz hata aslında kayıt defteri ile alakalı. Bir guncelleme, program kuru calıştırdığınızda bu sorunla karşılaşma olasılığınız var zira bu sorun kayıt defteri ile ilgili, kayıt defterinin kendisiyle değil, kendisinin icindeki kayıt anahtarındaki izinlerle alakalı bir sorun. Ben bu sorun ile GTAIV 1.0.7.0 Guncellemesini yaparken karşılaşmıştım. Haydi cozelim.

İlk başta "regedit"i acmamız lazım. Daha sonra"HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrent VersionInstallerUserDataS-1-5-18Components."bolumune girdikten sonra "xx" diye belirttiğim yerler aslında uzunca bir sayı. bu rakamların olduğu bolgeye erişeceksiniz. Eriştiğiniz kayıt anatharına sağ tıklayıp "İzinler..." bolumunu sececeksiniz. nesnelerin ve alt kapsayıcıların sahipliğini değiştir işaretliyken tamama tıklayıp pencereyi kapayacaksınız ama burada Windows yuksek ihtimalle bilgisayar yoneticisi olmanıza rağmen burada işlem yapamayacağınızı yani izinleri değiştiremeyeceğiniz hakkında sizi surekli bildirip hata verecektir. Bundan dolayı da canımızı sıkmayacağız. Bunu da şu şekilde anlatabiliriz,

Bazı kayıt anahtarlarını değiştirebilmeniz icin yonetici oturumunda olsanız dahi o anahtarın sahipliğini almanız gerekir.

Bunun icin o anahtara ilk once direkt sağ tıklamayacağız, Onu kapsayan bolgeye yani Components'e. Eğer olmazsa onu da kapsayan bolgeye tıklayıp dediğim izni alın. Daha sonra da aynı şeyi asıl erişemediğimiz "xx../"xx.." anahtarına yapıp sorunumuzu cozeğiz. Zaten aşağıdaki resimde buna benzer bir şekilde değiştirme işlemi yapılmış. Bu sorun sadece aynı bolgede olmayabilir. Farklı bolgelerdede olabilir. Yine bu cozum işinize yarayacaktır.

Sırasıyla:

Sağ alttaki gelişmiş seceneğine gelip sahip sekmesinden listeden kullanıcı adını secin. Nesnelerin ve alt kapsayıcıların sahipliğini değiştir işaretliyken tamama tıklayıp pencereyi kapatın. Daha sonra grup ya da kullanıcı adı listesinden Administrators'e tıklayıp alttaki izin listesinden Tam Denetim verin. Bu şekilde anahtarı değiştirebilirsiniz.