Arkadaşlar, sitede arama yaptırdım ilk once ama benim sorunuma benzer birşey bulamadığım icin artık bir haftadır bu yaşadığım sorunu yazmaya karar verdim..

gecen haftaya kadar bi sıkıntım yoktu. norton antivirus herzaman update lidir. bi de arasırda adaware 6.0 update li olarak aratır temizlerdim makineyi..

gecen haftadan beri bi illet bulaştı makineye. sorunlar şoyle.

acılışta norton antivirus internet explorer da "backdoor_trojan" var demeye başladı ne siliniyor ne de duzeltiliyor. karantinaya da alamıyor.. internet exploreri zaten kullanmayı bırakmıştım son duydukjlarımdan sonra.. mozilla kullanıyorum. ardında gecen hafta da zone alarm pro 5.0 kurdum. ve internet explorera bağlantı yı yasakladım. bununla birlikte puup.exe $$$1.exe diye benim temp klasorlerden birinde bulunan dosyalarda calıkştığını gordum.

safe modda girip updateli norton antivirusle , adaware 6.0, spybot search and destroy , scan spyware, the spyware killer ile taratıp herşeyi temizleyin ayrıca. internet exploreri uninstall edip, ustune ustluk programfiles altındaki internet explorer klasorunu de tamamen kaldırımama rağmen..

ve ayrıca msconfig ile startup da.. puup.exe yi ve iexplorer.exe yi kaldırmama rağmen..

her pcyi resetlememde.. iexplorer backdoor trojanlı diyor norton yine.. ve 100 kere pencereyi ok diye kliklememe rağmen surekli pencere tekrar cıkyıor (nortonun uyarı penceresi)

boyle olduğu durumlarda iexplorer.exe yi.. durdurumyorum teask managerdan..
oysa.. windows/system32 klasorunde baktığımda iexplorer.exe 0 kb diye duruyo!!!?

gozumden kacan bi calışan bi program daha olmalı mutlaka.. gecen online oyun oynuyordum ve lag loss sinir etti.. zone alarmı kapadım geceici olarak. oyuna dvam ettim sorun kalktı.. oyundan cıktığımda bi de ne goreyim.. bi pencere acılmış.. purity scan diye bi program yuklenmiş.. kapadım uninstall ettim.. ne etcem ? format attirmadan bi yontem varmı.. yok format atacaksam.. cok uzun zorlu iş. korkuyorum elimde.. full win xp installation dışında tum kritik updatelerin, en son firewall, antivirus prog oaln bi cd ile bu işe girişmek lazım.. o da yok.. internete bağlanmdan onları yuklemezsek de başımız daha ağrıır..