Irak'ın kuzeyindeki Kandil Dağı'nda teror orgutu PKK'dan kacıp Habur Sınır Kapısı'nda guvenlik guclerine teslim olan orgut uyeleri, sınır otesi operasyon soylentilerinin orgutte korku ve endişeye neden olduğunu belirterek, PKK'nın 22 Temmuz'da yapılacak secimleri cok ciddiye aldığını ve bazı adamlarını Turkiye'ye gonderdiğini soyledi.

Irak'a askeri bir operasyonun cok başarılı olabileceğini ifade eden orgut uyeleri, operasyon soylentileri cıktıktan sonra PKK'nın icinde bir korku ve endişenin olduğunu belirtti. Orgutun ozellikle Amerika ile bağlantıları olduğunu soyleyen teroristler, Amerikan askerlerinin M16 silahları ve ceşitli muhimmatı PKK'ya verdiklerini ifade etti. Son zamanlarda patlayan mayınların Irak'tan geldiğini belirten orgut uyeleri, PKK'nın 22 Temmuz'da yapılacak secimleri cok ciddiye aldığını, bu nedenle bazı adamlarını

Turkiye'ye gonderdiğini anlattı.

Orgute Almanya'dan katılığını belirten bir terorist, ilk başta cok iyi karşılandıklarını, zamanla her şeyin kotuye gittiğini soyledi. Orgut mensubu, "Almanya'da kaldığım surecte bir sorun yoktu, fakat kampa gectikten sonra baskılar, yıpratmalar olmaya başladı. O zaman zorlukları daha iyi anlıyorsunuz. Yaşam koşulları cok zor, ne zaman ne olacağı belli değil. Yaralanma var, olmek var. Suyun ve yiyeceğin olmayabilir. Ne olacağı korkusu var. Mayınlar genelde Kuzey Irak'tan geliyordu. Siyasi calışmalar

yapılıyordu. Askerler sınıra geldiği zaman tedbirler alınırdı, her an herkes tetikte olurdu ve korku vardı. Buyuk bir saldırıda hemen yıkılabilir. Turk askeri Kuzey Irak'a gecerse cok başarılı olur" dedi.

Teslim olan ve ismini acıklamayan bir başka terorist de, "Orgutte kadın erkek ilişkisinde baskı coktu, sevmek sevilmek yoktu, sevsen de kimse bilmeyecekti. Orda kadın ve erkeğin yaşadığı farklı alanlar da vardı aynı alanlar da vardı. Orgut icerisinde bir ust duzeyde kişiyle sıradan bir kişinin yedikleri farklıydı. Ayrıca orgutun secim icin calışmaları vardı. Turkiye'de adamları var. Ben dağ koşullarında 8 yıl kaldım. Bir insan namazını Allah'a inandığı icin nasıl kılıyorsa orgutte bizim tanrımızdı ona

tapıyorduk, ama benim icin artık o tanrı yok oldu. Orda orgute karşı cok buyuk bir inanc vardı. O inanc gitti mi her şey gider. Orda infaz edilirsin, oldurulursun, hapsede de atılırsın, işkenceden de gecersin. Bu gibi muameleler vardı. Bir ara durdurulmuştu ama son donemlerde yine yaygınlaştı. Turkiye devletine karşı yaptığım hatalardan dolayı ozur diliyorum, gercekten Turkiye devletini cok sevdim. Teslim olduğumdan beri Turkiye devletinden hicbir baskı gormedim. Bundan sonraki hayatımda eğer serbest

kalırsam bir aile kurmaya calışırım. Buraya gelinceye kadar cıkarılan yasaları bilmiyordum. Orgutten kacanlara ne yapılacağını kimse bilmediği icin teslim olmuyor. Teslim olmak isteyen yuz binlerce kişi var. Onlara o guvence verilse teslim olurlar. Dağda yaşam yok, Turkiye adaletine yeni cıkan yasalara guvenip teslim olsunlar. Turkiye devletine karşı hicbir şikayetim yok. Herhangi bir baskı yok. Turkiye devletinin merhameti, şefkati yeter bana" diye konuştu.

Orgute bir yıl once katıldığını belirten diğer bir terorist ise, PKK'ya katıldığı icin cok pişman olduğunu dile getirerek, bundan sonra kendi memleketi icin calışacağını soyledi. Terorist, "Orgute 1 Aralık 2006'da katıldım. Cok pişmanız. Bundan sonra bir omur boyu Turkiye bayrağı altında kalmaya karar verdik. Orgut tarafından kandırıldık, o yuzden teslim olmuyorduk. Orgutte ust kademe bulunan savaşcıların icinde kalıyorduk. Orgutteki yaşam koşulları cok zordur. Turkiye, İran, Irak ve Suriye'den gelen kız

ve erkek kardeşlerimiz zorla, kandırılarak dağa cıkartılıyordu. Orgutte olan baskılardan dolayı bir İranlı arkadaşımız biksi silahıyla intihar etti. En sonunda kararımızı verdik ve kacıp Turk askerlerine teslim olduk. Bize cok iyi davrandılar. Diğer arkadaşlara sesleniyorum, gelsinler teslim olsunlar. Burada onları bekleyen cok guzel bir gelecek var" şeklinde konuştu.