Arkadaslar, 3 problemim var..

Birincisi, durup dururken karşima cikan firewall uyarıları....

Mesela,
oyle oturup calışırken veya film izlerken "Kerio" firewall suratıma "Generic Host Processes for Windows vasıtasıyla şu şu ipden makineye bağlantı kurulmak isteniyor izin veriyormusun" gibi bir uyarı patlatıyor.... Yok diyorum. Iki dakika sonra ayni uyarı baska IP ... O geciyor, başka bir sistem servisi ile ilgili uyarı geliyor... Windowsun internet erişimi vesaire icin kullandiği bir servis midir nedir bunlar? nereden dokuman edinebilirim? Engelliyorum genelde erişimi ama belkide gerekli bir bağlantıyı kesmeye calışıyorum...

İkinci mesele Internet kullanımı ile ilgili... Makinede mesela Overnet P2P kullanıyorum. Upload hızım gerek network hız denetcilerinde, gerek Overnet de gerekse firewallda 15k gorunuyor diyelim. Ama modemin upload hız gostergesi surekli maximum calısıyor (yani 25k ve yukarısı).. Ister istemez, baska biryerlere birseyler mi upload ediyorum diye şupheleniyorum... Bu normal bir durum mudur?

Son olarak , gorev yonetici (Task Manager) de lsass, smss, csrss, wisptis, netdde, LPSVS04n gibi programlar gorunuyor. bunlar nedir , zararlımıdır değilmidir ne işe yarar turkce veya ingilizce bir kaynak verebilirmisiniz?... Bir kısmının sistem programları olduğunu biliyorum ama bunların bazılarının acık olmaması gereken programlar olup olmadıgını bilmiyorum...
Kaspersky anti virus kurulu makinada ama dedimya paranoyak oldum iyice...

Birde simdi aklima geldi , Anti virus programları, bilgisayara girmesi olası hacker araclarını da belirleyebiliyor mu? Ornegin, bir hacker benim guvenliği aştı diyelim ,makinemi kullanarak baska makinelere otomatik DDOS saldırısı gibi olayları otomatik gerceklestirebilecek programcıkları upload etti ve cıktı, anti virus programları bu programcıkları algılayip uyarı veriyor mu? Yoksa isimiz allahamı kalmış?

Cok oldu ama kusura bakmayin artik.