Başbakan Erdoğan'ın geliri duşunce suclularına kalacak 'Bu Şarkı Burada Bitmez' isimli şiir kasetinin 80 bini elde kalmış. Kasetin gelirinden cezaevindeyken Fikret Başkaya da yararlanmış.
Başbakan Erdoğan'ın Siirt'te okuduğu şiir nedeniyle cezaevine girmeden once cıkarttığı şiirlerden oluşan ve gelirini duşunce suclularına bağışladığı 'Bu şarkı Burda Bitmez' adlı şiir kasetinin 80 bini depoda kalmış. Kasetler, Eser İşletme Belgesi'ni elinde bulunduran Adam Muzik ile, kasetin dağıtım hakkını elinde bulunduran Ulus Muzik'in 'telif gelirleri' konusunda yaşadığı sorun nedeniyle Ulus Muzik'in deposunda curumeye terk edildi. Piyasadayken yoğun ilgi goren kasetin gelirinden faydalanan duşunce sucluları da oldu. Bunlardan biri Fikret Başkaya'ydı.

Başbakan Erdoğan, cezaevine girmeden once 1999 yılında, Turkiye Yazarlar Birliği'nin onerisi ile 'Bu Şarkı Burada Bitmez' isimli bir şiir kaseti yapmıştı. Şiir kasetinin butun telif gelirlerinin Fethullah Gulen cemaatineyakın olduğu one surulen Turkiye Yazarlar Birliği Vakfı kanalıyla 'duşunce suclularına' verilmesi şartı getirilmişti. Kasetin 'Eser İşletme Belgesi'ni Adam Muzik isimli firma aldı. Dağıtımını ise İskender Ulus'un sahip olduğu Ulus Muzik ustlendi. Kaset 'Şiir okuyan adam' sloganıyla buyuk ilgi gordu.

Telif anlaşmazlığı
İskender Ulus'un verdiği bilgilere gore, Adam Muzik protokolde belirtildiği gibi Erdoğan'ın kasetinin telif gelirlerinin tamamını Turkiye Yazarlar Birliği Vakfı'na vermek istemedi.
İmzalanan protokole Adam Muzik'in uymaması iki firmanın yollarını ayırmasına neden oldu. Adam Muzik, Ulus Muzik'le yollarını ayırınca, eser işletme belgesi sayesinde yeni kasetler bastırarak piyasaya duşuk fiyattan surmeye başladı. Ulus Muzik de elinde kalan 80 bin kaseti eser işletme belgesi olmadığından satamadı ve depoya kaldırmak zorunda kaldı. Ulus Muzik sahibi İskender Ulus Radikal'e yaptığı acıklamada, kasetlerin şu anda kendi deposunda saklı olduğunu anlatarak, "Kaset piyasaya cıktığında buyuk ilgi gordu, ancak telif hakları konusunda Adam Muzik'le yaşadığımız sorunlar nedeniyle yaklaşık 80 bin kaseti depolarımıza cekmek zorunda kaldık"diye konuştu.

Turkiye Yazarlar Birliği Vakfı Muduru Ahmet Fidan kasetin satışında Başbakan Erdoğan'ın elde edeceği telif gelirlerinin tamamının kendileri aracılığıyla duşunce suclularına verilmesi konusunda bir anlaşma sağlandığını anlatarak şoyle konuştu: "Kasetin ilk cıktığı gunlerde elde edilen gelirden yaklaşık 22 bin ABD Doları duşunce mağdurlarına verildi. Yardım yapılan kişiler arasında yazar Fikret Başkaya ve Nurettin Şirin gibi isimler de var. Başkaya'ya cezaevinde yardım yapıldı. Bize mektup yazarak teşekkur etti."

Başkaya para aldı
Yazar Fikret Başkaya da 2001 yılında Kalecik Cezaevi'nde kalırken ziyaretine gelen vakıf yoneticilerinin kendisine bir miktar para verdiklerini hatırladığını ifade ederek, "Bir miktar para aldım ama ne kadar olduğunu şu an tam hatırlamıyorum. Cezaevi koşullarında parayı reddetmek pek mumkun değildi" dedi.

Fidan, korsanların Erdoğan'ın kasetini yaptığını anlattı. Fidan, "Korsanlar nedeniyle kaset gelirleri istenilen duzeyde olmamasında etken oldu" diye konuştu.
(Radikal