subay olmak ocalanın okuduğu kitaplar abdullah ocalan nerede okudu abdullah ocalan okuduğu okullar
Taraf gazetesinde yayınlanan ve Nevzat Cicek imzasını taşıyan "Kurt İslamının Yeni Yol Haritası" yazı dizisinde Abdullah Ocalan ve PKK'nın dinle ilişkisi ile ilgili ilginc iddialar yer alıyor.
Yazıda ortaya atılan en ilginc iddialardan biri ise, teroristbaşı Ocalan'ın gencliğinde "dindar" olduğu, ancak daha sonra okuduğu bir kitabın etkisiyle Marxist olduğu şeklinde...
Abdullah Ocalan’ın gencliğinde namaz kıldığı, namaz grupları oluşturduğu ve İslamiyet’ten uzak olmadığı kendi anlatımlarından biliniyor. Ancak Ocalan’ın okuduğu "Sosyalizmin Alfabesi" kitabı butun dunya goruşunu değiştirecek ve Ocalan “Muhammed kaybetti, Marks kazandı” diyecekti.
HAYALİ DİN ADAMI YA DA SUBAY OLMAKTI
Teroristbaşı Ocalan, notlarında o gunleri şoyle anlatıyor: "Ortaokuldan sonra oğretmen okulunu değil liseyi tercih ediyordum. Paralı olmasına guc yettirmek zordu. Parasız lise veya meslek okulu onumde duran seceneklerdi. Fakat asıl tutkum askeri liseydi. Yaşımın tutmaması belki en buyuk hayal kırıklığına uğramama yol actı. Bu olay toplumu gucle donuşturme hayalime sanki buyuk bir darbe olmuştu. Din ve askeri alanda gelişemeyeceğim anlaşılınca, siyasi alanı hedef belirleyecektim. Bu amacla kazandığım tapu kadastro meslek lisesi bir geciş amacı olacaktı. Bu okul Ankara’nın merkezindeydi."
ULKU OCAKLARINA DA TAKILMIŞ
"1966-1969 yıllarında okudum. Sınıfları başarıyla gectim. Lise 2. Sınıfa kadar dinsel ideoloji ağır basıyordu. Namaz gruplarını lisede oluşturmaya devam ettim. Ulku Ocakları ile komunizmle mucadele derneklerine gittim. Suleyman Demirel’in de geldiği bazı konferansları burada dinledim. İdeolojik yonden en cekici etkiyi Necip Fazıl Kısakurek’in konferanslarında hissettim."
DİNE KARŞI DEĞİLİZ; DİN BİR KULTURDUR
Ocalan; “Dini reddetmiyoruz, dine karşı değiliz. Benim din konusunda daha once de yaptığım, bircok değerlendirmem vardır, konuya bakışım biliniyor, bilinmektedir. Din bir kulturdur, diğer kulturler kadar yaşama hakkı vardır.” diyordu.
YA ALLAH İLE BAŞLAYAN BİLDİRİLER
PKK din konusunda “Kurdistan İmamlar Birliği, Kurdistan İslam Partisi, Kurdistan Yurtsever Din Alimleri Birliği” gibi oluşumlarla ya doğrudan ya da dolaylı ilişki icindeydi. Ocalan ise İslam ulkeleri temsilcilerine de mektup gondererek yardım istiyordu. Ocalan: “Irk, dil ayrımı yapmadan butun insanlığı kucaklama yeteneğindeki İslam dini Kurdistan halkının da manevi dunyasına yol gosteren bir rehberdir.” diyordu.
Daha 1990 Nisan ayında bolgede PKK’ya karşı, devlet gudumlu bir İslami hareket oluşturmaya calışıldığını da vurgulayan Ocalan, buna rağmen Turkiye’nin PKK İslam ilişkisi uzerinde durarak, ‘tarihte de olduğu gibi’. Ankara’nın irticaya karşı olma bahanesiyle mucadeleyi bastırmaya calışacağını da tahmin ediyordu.
"OCALAN'I ONDER YAPAN RABBİMİZE ŞUKREDERİZ!"
1980 sonralarında, “Laa İllaha İlla (A)llah” ya da Musluman kardeşlerimize diye başlayıp “ Ya Allah” ile biten PKK bildirilerine ozellikle sınır illerinde rastlanmaya başlandı. PKK tarafından Guneydoğu’da dağıtılan “İslam dinini istismar eden, emperyalizmin uşağı TC’yi tecrit ve teşhir edelim.” başlığını taşıyan bir bildiride aynen şoyle diyordu:
“Yeri goğu, taşı toprağı, canlı ve cansız tum varlıkları yoktan var eden, vardan yok edecek olan, ay ve guneşin şavkıyla tum karanlıkları aydınlatan, iyi ile kotuyu ameline gore cezalandıran, ya da mukÂfatlandıran en son dinimiz olan Muslumanlığı yer yuzune yaymak icin Hz. Muhammed’i (SAV) yaratan ve bugun de katliamcı, barbar, zulumkar faşist Turk egemenlerine karşı, Kurdistan halkının onderliğini yapmasını emrettiği Ocalan’ı başımıza onder eden, yuce rabbimize şukrederiz
Abdullah Ocalan subay olmak istiyordu
Gündemdeki Konular - Haberler0 Mesaj
●28 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Gündemdeki Konular - Haberler
- Abdullah Ocalan subay olmak istiyordu