Kırşehir `de, Makine Muhendisi Omer Cetiner tarafından cekilen cicek resminde ortaya cıkan semazenler, gorenleri hayrete duşuruyor. Sutleğen otunun yapraklarının uzerinde gorulen semazenler, Makine Muhendisi Omer Cetiner tarafından takvim haline getirildi. Yaklaşık 2 bin adet takvim yaptırarak kişi ve kurumlara hediye eden Cetiner , vatandaşların yoğun ilgisi nedeniyle tekrar bir calışma yapacağını soyledi.
Cetiner , cektiği resimler icerisinde en fazla yapraklarında semazenlerin gorulduğu Sutleğen Ciceği`nin ilgi odağını kaydederek, "Sutleğen dediğimiz otta gorulen semazenler gorenleri ve beni hayrete duşurdu. Dunya Semazen Yılı`nda boyle bir resim yakalamak beni gururlandırıyor.
Konya `dan cok kişi beni aradı. Ozellikle Konya Mevlana Kultur Derneği `nden `Bununla ilgili nasıl yardımcı oluruz ve tanıtırız` diye konuştuk. Ben hicbir beklenti icerisinde değilim. Bu fotoğrafı istedikleri yerde sergileyebilirler" dedi.
Mevlana `nın tanıtımı icin yapılacak her turlu faaliyete destek vermeye hazır olduğunu belirten Cetiner , "Yapılacak her turlu katkıya hazırım . Mevlana `nın dunyaya tanıtılması noktasında bir faydamız varsa ne mutlu bizlere" diye konuştu.
Hazırladığı resimlerin Kırşehir Gucsuzler Yurdu`nun duvarlarını susleyeceğini vurgulayan Cetiner , yakın zamanda sergi acacağını ve sergide satılan fotoğrafların gelirini yine Gucsuzler Yurdu`na bağışlayacağını sozlerine ekledi.