Oncelikle cok uğraşıp ama birturlu bilgisayarınızdan kaldıramadığınız ESET Nod32 antivirus programını kaldırmanın yolunu anlatacağım.

Bir kere ilk olarak programı kapatın. (Bu sadece Eset icin değil tum yazılımlar icin gecerlidir, zira Windows' ta calışan bir dosyayı silemezsiniz.)Programı sonlandırmak icin ctrl+alt+del kombinasyonuyla gorev yoneticisine ve işlemler tabına gelin, orda "egui.exe" adlı işlemi sonlandırın.(Bu işlem işe yaramasa bile alttakini uygulayın)

Eset Nod32'yi kaldırmak icin sadece programı yuklediğiniz setup dosyasını kullanın. (Yani en başta bilgisayarınıza indirdiğiniz setup dosyası) Yaptığınız diğer işlemler programı kaldıramamanızla ve birtakım hata mesajlarıyla sonuclanır. Setup dosyasını calıştırıp kaldır/remove/uninstall(Bu işlemi yaparken secenekler halinde sorular olacak size uygun olanı secin) duğmesine tıklayın.

Kaldırma işlemi bittikten sonra bir restart atabilirsiniz isterseniz. Daha sonra "gizli dosyaları goster" ayarını actığınız herhangi bir klasorde sol ust tarafta Menu cubuğundan Araclar->Klasor Secenekleri->Gorunum den yapın. Sonra Başlat->Ara ya "Eset" yazın , aramada cıkan Eset klasorlerini silin. (Program Files ve Application Data daki kalıntılar)

Not: Tabi setup dosyanızı silmeyin, bunlar C'deki eski program ayarlarını iceren kalıntı dosyalarıyla ilgili.

Artık başka bir anti virus programı ya da yeniden aynı programı yukleyebilirsiniz.
NOT:ALINTIDIR...(Daha once verildiyse kusuruma bakmayın aynı olayla ben karşılaştım sizlerde yararlanın diye paylaşıyorum)