Oğretmen atamalarında kontenjan ve taban puanı ile ilgili liste yayınlandı. MEB 2015 yılının ilk oğretmen atamaları icin kontenjanları acıkladı. Oğretmen adayları heyecanla bekliyor.

MEB İnsan Kaynakları Genel Muduru Hamza Aydoğdu cumartesi gunu Twitter hesabından yaptığı acıklamada 15 bin oğretmen ataması tarihinin yarın veya 28 Ocak Carşamba gunu acıklanacağını soylemişti.

MEB İnsan Kaynakları Genel Muduru Hamza Aydoğdu kişisel Twitter hesabında atamalara ilişkin tarih verdi. Aydoğdu, mesajında “Arkadaşlar, kontenjanlarla ilgili soyleyeceğim şu: Yonetmelik cıkar cıkmaz acıklayacağız. Bir aksilik olmazsa salı ya da carşamba netleşir” ifadelerini kullandı.

MEB bugun yaptığı acıklamayla yarını beklemeden oğretmen atama tarihi acıkladı. 6 Şubat cuma gunu yapılacak olan oğretmen atamalarında 15 bin oğretmenin gorev yeri belirlenecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu, 24 Kasım’da yaptığı acıklamada Ocak ayında 15 bin oğretmen atamasının yapılacağı mujdesini vermişti.

Milli eğitim Bakanlığı, eğitim kurumlarının oğretmen ihtiyacının karşılanmasına yonelik olarak ilk atama, acıktan ve kurumlar arası yeniden atama, Milli sporcuların ataması ve atama yapılacak alanlar ile başvuruya esas olacak taban puan ve kontenjan listesinde belirtilen alanlarda 15 bin oğretmen kadrosuna atama yapılmak uzere, 29 Ocak 2015- 4 Şubat 2015 tarihleri arasında başvuru alınacağını acıkladı.

En cok atama yapılacak olan bazı alanlar ve sayıları ise şoyle:

İlkoğretim Matematik oğretmenliği 1050,

İngilizce 1430,

Sınıf oğretmenliği 1332,

İlkoğretim Matematik oğretmenliği 1050,

Din Kulturu ve Ahlak Bilgisi 1040,

Turkce 910

Okul oncesi oğretim 900 olduğu acıklandı.

Kaynak: Gunluk Gazeteler