ARTVİN HIZARLI KOYU DERNEĞİNDEKİ KİŞİLİK VE ŞAHSİYET EĞİTİMİ GOREN
COCUKLARA; “23 NİSANDA ATATURK COCUKLARA 23 NİSANI HEDİYE ETTİ. SİZ
GELECEK NESİLLERE NE HEDİYE EDECEKSİNİZ”. SORUSUNA BEŞ DAKİKA
İCİNDE YAZILI OLARAK VERDİKLERİ CEVAPLARI PAYLAŞMAK İSTİYORUZ.
FİLİZ TEMİRCİ: Ornekliğimi bırakacağım. Durustluğumu, uretken ve calışkanlığımı bırakacağım. Gercek ornek insanlığımı bırakacağım. En guzel bırakacağım hediyem ise Turkluğum.
Vatan sevgimi bırakacağım.
GOKTUĞ DAĞLI: Durustluk, mertlik, yiğitlik bırakacağız. Ahlaklı olarak cocuklarımızı yetiştirerek ahlaklı bir gelecek sunacağız.
Ornek insan doğayı korur, temiz tutar, doğayı temiz tutarak, onlara yaşayabilecekleri bir toplum bırakacağız. Cocuklarımızı, torunlarımızı, ornek insan kriterlerine uygun yetiştirerek bize geri diyenleri sollamamızı sağlamalıyız.
OĞUZHAN YAVUZ: Duzenli, başarılı, insan olmayı. Saygılı sevgili olmayı bırakırım.
BURAK GUL: Ataturk bize 23 Nisanı bıraktı, biz ise diğer cocuklara insalığı, durustluğu, mertliği bırakacağız.
ALPER KARADENİZ: Savaşlarda bircok şehitler verdik biliyorsunuz. Bizim de şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmamalıyız. Bundan sonraki cocuklarımıza calışmayı, ornek olmayı bırakmalıyız. Durust mert olmayı bırakmalıyız.
ZERİNA EZEL: Ahlaklı, durust, mert, yiğit, saygılı, sevgili, başarılı, misafirperver ve Musluman bir Turk gencliği armağan etmemiz gerekir. Ornek insanlığımızla bize verilen tum hakları onlara da vermemiz gerekir.
AHMET COKAL: Ben bizden sonraki cocuklara onderliği, durustluğu, calışkanlığı, ornek insanlığı ve ders calışmayı armağan ederim.
BURAK COKAL: Ben cocuklara ornek insan olmayı, buyuklere saygılı olmayı kucukleri sevmeyi ve durustluğu armağan ederdim.
ASLIFİDAN: Ornek insanlığı, ozveriyi mutluluğu paylaşmayı, ozgurluğu, başarıyı, sevgiyi, saygıyı, onderliği cocuklara armağan ederim.
MELİH FİDAN: Ben onderliği, ornek insanlığı, sevgiyi, saygıyı, mutluluğu paylaşmayı, ozveriyi armağan ederdim.
MERT ARAS: Gelecek nesile bırakacaklarım: şerefımi, yiğitliğimi, azmimi, ornek insanlığımı bırakacağım.
HUSEYİN UZUNCA: Tum insanlar burada oğrendiklerimizi bilmiyorlar. Gezeni oğrenmelerini sağlayacağım. Burası gibi kursların tum ulkeye yayılmasını isteyip bizden sonra ki cocuklara gezeni ve insan vucudunun sadece bir bedenden(vucuttan) ibaret olmadığını oğretmek isterdim.
MELEK FİDAN: Cocuklara paylaşmayı, ornek insan olmayı, başarıyı, mert olmayı, durust ahlaklı olmayı armağan ederim.
NESLİHAN YAVUZ: Hoşgorulu olmayı, sevgiyi, saygıyı, durustluğu doğruluğu hediye etmek isterim.
SEVİM AKSU: Cocuklara sevgiyi, saygıyı, doğruluğu, durustluğu, hoşgorulu olmayı armağan etmek, isterdim.
HASAN FİDAN: Oğretmenlerimiz bize kendini tanımayı, insan olmayı oğretti. Bizde iyiliği oğretmeliyiz.
ASLIHAN SONMEZ: Bizler ornek insan olarak bizden, sonrakilere: calışkanlığı, mertliği, comertliği, saygıyı, sevgiyi, doğruluğu, durustluğu, ahlakı, terbiyeli olmayı, misafirperver olmayı, konuksever olmayı, kendimize getirmeyi vede en onemlisi bunların hepsi icinde olan ornek bir insan olmayı hediye edeceğim.
TOLGA AKSAKAL: Başarılı, calışkan, durust terbiyeli, misafirperver, sabırlı ve saygılı olmayı hediye edeceğim.
DAMLA AKGUL: Biz gelecek nesile şunları hediye edeceğiz. Vatanı, eğitimi, ulusu, ornekliği, insanlıgı, şerefi, Turkluğu Turk ulusunu, durustluğu, haysiyeti, Turk gencine butun vatanı bırakacağız. Butun bunlar Turk genci icin, bu ulus Turk gencinin. Dunyada ki her şey gelecek nesile ait olacaktır.
DERYA AKGUL: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Cocuk Bayramından sonra kendimden gectim sanki kendimi her zorlukları aşacağım diye kendime seslendim. Sevincliyim bu gun ben her gun başarılı olacağımdan eminim.
Bazen kendimden geciyorum. Kendimi ucan kelebek gibi hissediyorum. Başak oğretmenim sınıf oğretmenimle goruştukten sonra cok değişiyorum, yenileniyorum. Oğretmenlerime teşekkur ediyorum sizleri seviyorum.
NURDAN KURTULBAŞ: Ornekliğimi, calışkanlığımı, azmimi, gercekliğini, Turkluğunu bırakacağım.
TUĞCE KURTULBAŞ: Ben gelecek nesile; Turkluğumu ve ornekliğimi bırakacağım. SEZER YILMAZ: Gelecek nesile ornekliğimizi bırakmalıyız. Bırakmazsak ortada ne maddi ne manevi ne de somut bir şey kalır. Sadece soyut fikirlerle oğunuruz. Nesle ornek olduğumuzu duşunelim hep bundan birlik beraberlik oluşur.
www.ornekinsan.biz (idayder:insan doğasını anlama ve yaşatma derneği) 23 NİSAN 2006
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Eğitim Öğretim Genel Konular - Sorular
- İlkokul ve Ortaokul
- Bakin Artvİndekİ Cocuklarin Gurur Verİcİ Hallerİne